Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 12. 2019. 10:10   >>  17:11 16

ČANAK POZIVA

Zaustaviti širenje mržnje prema Crnoj Gori

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je vlast i opoziciju u Srbiji da se "uzdrže od huškačkih izjava i širenja mržnje" prema Crnoj Gori povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u toj "prijateljskoj i susjednoj državi".

 

"Izjave pojedinih predstavnika vlasti i posebno tekstovi u režimskim tabloidima puni su govora mržnje, neistina i manipulacija. Podsjećamo da Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti garantuje očuvanje sekularnog i građanskog karaktera crnogorskog društva i da je pozitivno mišljenje o njemu dala i Venecijanska komisija", naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Dodao je da je LSV sa posebnim negodovanjem primio "anticrnogorski govor mržnje" jednog od lidera "Saveza za 'veliku' Srbiju" Vuka Jeremića.

"Očito su lideri samoproglašene 'prave' opozicije sačekali da čuju skandalozni stav Putinove portparolke Marije Zaharove, koja je dovela u pitanje crnogorsku nezavisnost, nakon čega su zastupnici ruskih interesa u Srbiji, okupljeni oko SzS-a, riješili da ekstremističkim pozivima napadnu susjednu državu. Podsjećamo javnost da su upravo Vuk Jeremić i trenutni lider DS-a (Zoran Lutovac), imali najistaknutiju ulogu u pritiscima na Crnu Goru u vrijeme kada su bili na vlasti", naveo je Čanak.

Dodao je da su, kao rezultat njihovog huškačkog djelovanja i stalnog negiranja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta kao i državne nezavisnosti, odnosi sa Crnom Gorom bili su na najnižem nivou u istoriji.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније