Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

16. 12. 2019. 11:13   >>  11:13 41

DEMOKRATE PORUČILE

Predlog zakona pokazuje da DPS ne želi mir i slogu

U situaciji kada ne postoji saglasnost tradicionalnih konfesija na koje se zakon o slobodi vjeroispovijesti odnosi, u predvečerju sveobuhvatnih izbornih reformi, u izbornoj godini, vaditi iz fioke Predlog zakona koji dijeli, svađa, unosi nemire, razdore i tenzije po Crnoj Gori, može samo onaj ko ne želi mir, stabilnost, slogu, zajedništvo, progres i napredak cjelokupnog društva, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Papine poruke i poruke svih drugih koji ovih dana pozivaju na dijalog, mir i kompromis sa onima na koje se zakon koji uređuje pitanje slobode vjeroispovijesti odnosi, pokazuju da su kako su kazali, njihove poruke od početka bile opravdane i da samo onaj koji ne misli dobro Crnoj Gori može vući jednostrane poteze.

"Navikli smo da nas svrstavaju na različite strane, pa čak da u jednom danu jedni kažu da smo četnici, a drugi izdajnici pravoslavlja. To je najbolji dokaz da im remetimo decenijske političke igre, da mislimo svojom glavom i ne zavisimo od bilo koga", ističe se u saopštenju.

Poručili su da DPS, prizna grešku i odgovornost.

"Povucite Predlog zakona, otvorite dijalog sa crkvama i vjerskim zajednicama, a političke partije pustite da rade na izbornim reformama i da izbornu godinu oslobodimo od tema koje nas dijele i svađaju. Crna Gora konačno mora imati poštene izbore, a onda neka pobijedi onaj ko ima bolji program, bolje ideje i iskrene namjere", zaključili su u Demokratama.

 

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније