Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O. Z. ]

14. 12. 2019. 17:12 >> 17:11
3

DEMOKRATE PORUČUJU

"Zakon mora biti usaglašen sa sve tri konfesije"

Demokratska Crna Gora pozdravila je današnju poruku Pape Franja da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije dalju proceduru na donošenju i implementaciji Zakona treba da prati dijalog i što veće moguće saglasje.

Dženan Kolić, poslanik Demokratske Crne Gore istakao je da u članu 16s Lisabonskog sporazuma, na kojem, kako je naveo, počiva arhitektura EU, kao temeljna vrijednost Unije zapisano je "vođenje otvorenog, redovnog i transparentnog dijaloga sa vjerskim organizacijama".

"Kao ljudi koji se zalažu za mir, bratsku slogu, ljubav, multietnički i multikonfesionalni sklad, jasno i nedvosmisleno pozivamo Demokratsku partiju socijalista da hitno povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji svađa katolike, pravoslavce i muslimane", saopštio je Kolić.

Poručio je da zakon mora biti usaglašen sa sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori i da samo takav Zakon može biti garant stabilnosti države.

"Takođe, poručujem DPS-u da neće uspjeti u namjeri da mene, Dženana Kolića, muslimana iz Bijelog Polja, posvađa sa mojom braćom pravoslavcima i katolicima, zato što su naša bratska sloga, želja za mirom i borba za bolje sjutra naše djece, jače od njihovih svađa, podjela i mržnje. Mi smo tu da, istim intezitetom i istom posvećenošću, branimo i hramove, i džamije, i katedrale, kako bi sačuvali mir i multikonfesionalni sklad, jer mi ne dijelimo i ne prepoznajemo ljude po vjeri ili naciji", kazao je Kolić.

Poslanik Demokrata je naglasio da za njih postoji samo jedna podjela – na časne i čestite građane i na kriminalce, lopove i podstrekače mržnje i razdora.

"I na kraju, želim da pozovem svoju braću svih vjera i nacija, da se zajedničkim snagama izborimo protiv štetočinskog identitetskog inžinjeringa, koji jednima omogućava da podijele narod na pravoslavce, katolike i muslimane, a drugima da poslanike svrsta u identitetske rovove", zaključio je Kolić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније