Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2019. 14:57 >> 15:44
2

ODBOR ZA BEZBJEDNOST

O hibridnom ratu neće saslušati Katnića

Odbor za bezbjednost i odbranu odbio je danas inicijativu opozicije da se održi kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosno-obavještajnog sektora i Specijalnog državnog tužilaštva povodom navoda o hibridnom ratu protiv Crne Gore.

Članovi Odbora iz Demokratskog fronta (DF), SDP-a i SNP-a, tražili su saslušanje direktora ANB-a Dejana Peruničića, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, kao i direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Poslanici vlasti bili su protiv prijedloga da u okviru te teme bude saslušan i Katnić.

Zbog toga je na prijedlog DPS za 17. decembar zakazana nova sjednica.

“Članovi Odbora su donijeli odluku o zakazivanju sjednice za utorak 17. decembar na kojoj će biti razmatrano donošenje odluke o kontrolnom saslušanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministra unutrašnjih poslova, direktora Uprave policije, ministra odbrane i generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane, na temu: “Konkretni oblici hibridnog rata protiv Crne Gore proteklih godina, njegovi nosioci, kao i osposobljenost nadležnih državnih organa u borbi protiv hibridnog rata i mjere i konkretne radnje koje su preduzete u svakom od evidentiranih slučajeva”, saopšteno je iz Skupštine.

Pored toga Odbor je većinom glasova odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka.

“Tokom rasprave, članovi Odbora su posebnu pažnju posvetili predloženim izmjenama Zakona koje predviđaju: preuzimanje dijela nadležnosti sa Agencije za nacionalnu bezbjednost na Ministarstvo odbrane u dijelu sprovođenja bezbjednosne provjere za izdavanje dozvola za pristup tajnim podacima za zaposlene u Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, usaglašavanje pojedinih odredbi sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, kao i korekcije pojedinih odredbi Zakona radi preciznijeg tumačenja i primjene”, saopšteno je iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније