Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

12. 12. 2019. 19:28 >> 19:59
30

"NEZAPAMĆENA ZLOUPOTREBA"

DPS: Sramna najava Amfilohija

Iz DPS-a poručuju da je, najava mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, zloupotreba koju ne pamti Crna Gora.

Mitropolit Amfilohije najavio je da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra.

"Najava Mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti zloupotrijebljene u svrhu povećanja broja prisutnih na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, a sve u cilju pritiska na crnogorsku vladajuću većinu, nezapamćen je čin koji pokazuje da za njega nema svetinja, da on sve koristi za sopstvenu promociju, što može zasluživati samo prezir i od strane vjernika", saopšteno je iz DPS-a.

Takvu zloupotrebu, kako kažu u DPS-u, čak i moštiju Svetog Vasilija, ne pamti Crna Gora.

"U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države. Ovim Mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vjera i njegova misija trebalo biti", stoji u saopštenju DPS-a.

Pozivaju građane da, kako dodaju, ne nasijedaju na takve provokacije.

"Takvim provokacijama smo odoljeli i u turbulentnijim vremenima 90-tih, kad je država Crna Gora bila u sasvim drugoj poziciji", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније