Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 12. 2019. 14:15 >> 14:15
2

PAVIĆEVIĆ

"DPS-u odgovara stanje permanentnog konflikta"

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je da Demokratska partija socijalista svojim djelovanjem, kada je riječ o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti, dokazuje da je ne zanima dogovor ni stabilnost u državi, nego stanje permanentnog konflikta. Apelovao je na sve da ne ćute na još jedan, kako je rekao, pokušaj podjela.

On je poručio da vlast treba da pokaže mnogo strpljenja i volju za dijalogom, posebno sa onima na koje se određeni zakon odnosi.

“Umjesto da stvara atmosferu dijaloga i dogovora sa onima na koje se zakon odnosi, DPS podgrijava tenzije u društvu. Ovoga puta DPS je brzopleto izašao sa idejom blokade rada privremenog skupštinskog Odbora i mislim da će zbog toga dodatne tenzije zahvatiti društvo, ali i samu vladajuću partiju. Apelujem na sve da danas ne ćute na još jedan pokušaj DPS-a da u susret izborima osnažuje podjele u crnogorskom društvu na vjere i nacije umjesto da radi na premošćavanju crnogorskih podjela”, rekao je Pavićević.

Lider Crnogorske je poručio da će Crnogorska nastaviti upornu borbu da prvi sljedeći izbori u Crnoj Gori budu pošteni i slobodni.

“Crnogorska je građanska partija, jer vjerujemo da naša država Crna Gora treba da bude utemeljena na građanskim principima kako bi bila stabilna, demokratska i pluralna savremena zajednica. Neki naši članovi su vjernici, neki su ateisti. Među nama ima i hrišćana i muslimana i drugih. Svako ima pravo na slobodu vjeroispovjesti i pravo da obavlja molitvu gdje sam odluči da treba”, kazao je Pavićević.

“ Da je poštenja u DPS-u, DPS nikada ovu temu ne bi kandidovao manje od godinu dana pred izbore i u predvečerje izbornih reformi. DPS je time priznao da se boji poštenih izbora”, dodao je on.

Pavićević je kazao da je jasno da ovakvim djelovanjem DPS ne zanima dogovor ni stabilnost nego stanje permanentnog konflikta.

“Upravo zbog toga DPS u Crnogorskoj ima jakog političkog protivnika”, zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније