Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 12. 2019. 15:46   >>  15:49 1

DARMANOVIĆ

Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Brazila na nerezidentnoj osnovi Eduarda Botelja Barbosu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Čestitajući ambasadoru Barbosi stupanje na dužnost, Darmanović je, kako su naveli, ocijenio da Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose, navodeći da u globalnom svijetu koji postaje sve manji, dvije iako geografski udaljene države pronalaze interes za intenziviranje sveukupne saradnje.

Upoznao je sagovornika sa pozicijom Crne Gore u odnosu na vanjskopolitičke prioritete, pri čemu je istakao značaj našeg članstva u NATO, kao i ulogu predvodnika u procesu pregovora sa EU. Na toj liniji, naglasio je i snažnu posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima.

Tokom razgovora je pozdravljena ideja o održavanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila, što bi stvorilo dobar osnov i za jačanje dijaloga na najvišem nivou.

Ambasador Barbosa je, kako su saopštili, izrazio uvjerenje da će tokom njegove diplomatske misije biti intenzivirana saradnja, posebno u oblastima trgovine, odbrane i turizma. Pohvalio je saradnju dvije zemlje na multilateralnom planu koja se ogleda u uzajamnoj podšci kandidaturama u okviru Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim dešavanjima na unutrašnjem planu, u regionu Zapadnog Balkana, kao i prilikama u Evropskoj uniji, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније