Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 12. 2019. 11:57   >>  14:44 8

PARTIJE REAGOVALE

"Napad uoči velikog sabora u Nikšiću"

Političke partije reagovale su povodom sinoćnjeg ranjavanja nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, na kojeg je nepoznati napadač ispalio hitac u lobiju hotela "Kraun plaza".

Beogradski mediji javili su se da je u trenutku ranjavanja Davidović bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Iz Demokratskog fronta (DF) vjeruju da se, kako kažu, "atentan na Davidovića i vladiku Joanikija desio ne slučajno uoči crkveno-narodnog sabora u Nikšiću".

"Atentat koji je sinoć izvršen u Beogradu, na vladiku Joanikija i Miodraga Daku Davidovića, koji je tom prilikom i ranjen, predstavlja kukavički i podmukao čin, kojim se želi poslati poruka čitavom našem narodu. Taj pokušaj ubistva uspješnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomjesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC", saopštio je DF.

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da sa velikom zabrinutošću iščekuje rezultate istrage u Beogradu.

"Jasno je da je neko dobro isplanirao atentat, kao i okolnosti pod kojima je ubistvo trebalo da se desi. Vjerovatno je pukom srećom Davidović završio samo sa prostrjelnom ranom na ruci, jer sve što se potom desilo ukazuje da je riječ o profesionalcu i uigranoj ekipi koja spaljuje i tragove, oruđa i oružje za sobom", kazali su iz UCG.

Vjeruju, kaže, da će istražni organi Srbije rasvijetliti slučaj.

U Pravoj Crnoj Gori smatraju da je sinoćnji napad u Beogradu "poruka vjerujućem narodu Crne Gore".

"Riječ je, očigledno, o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi oni koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve. Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i Vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je Vladika naše crkve bio meta ovog krivičnog djela", istakli su iz Prave Crne Gore. 

Iz Socijalistička narodna partija Crne Gore vjeruju da će državni organi Srbije što prije rasvijetliti ovaj, kako su ocijenili, "svojevrsni pokušaj ubistva" i posebno ih, kako su kazali, boli to što se to dogopdilo u vrijeme dok je u društvu Davidovića bio episkop budimljansko-nikšićki, gospodin Joanikije.

"Tim prije ovaj gnusni čin dobija posebnu dimenziju, naročito u današnje vrijeme kada se sa svih strana napada Mitropolija i njen vjerni narod. Ne želimo ni u primisli da posumnjamo da ovaj čin, koji je uznemirio javnost, ima karakter sračunatog napada na jednog od najuglednijih episkopa, gospodina Joanikija", navodi se u saopštenju SNP-a.

Ovaj napad, kako su kazali, ne može biti ništa drugo do "kukavički čin nalogodavaca i izvršilaca, tako da vjerujemo da će nadležni organi brzo rasvijetliti i privesti pravdi njegove počinioce".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније