Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

11. 12. 2019. 07:22   >>  07:22 9

BLAŽIĆ

Crkvena pitanja da ne utiču na izborne reforme

Pitanje zakona o slobodi vjeroispovijesti jeste važno pravno pitanje ustavne slobode vjeroispovijesti i odnosa države i vjerskih zajednica, ali ono ne bi trebalo da utiče na izbornu reformu, rekao je za Pobjedu prof. dr Đorđe Blažić, pridruženi član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

 

Blažić je rekao da se izborna reforma tiče ostvarivanja suvereniteta građana, odnosno birača i nužnog formiranja legitimnih državnih i lokalnih organa vlasti, te pitanje slobode vjeroispovijesti ne bi trebalo da utiče na taj proces.

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva neslavno je juče završio rad tako što su Demokrate napustile to tijelo dok se, kako su uslovili, ne povuče prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Momo Koprivica i Danilo Šaranović napustili su sjednicu i uskratili kvorum Odboru za dalji rad, čime je, najvjerovatnije, "propao" i novi, produženi rok do 18. decembra, da to tijelo završi posao.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније