Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 12. 2019. 23:40 >> 23:40
4

VUČUROVIĆ I ZOGOVIĆ

Razgovarali sa zvaničnicima Ruske federacije

Poslanici DF-a Jovan Vučurović, član odbora skupštine Crne Gore za međunarodne odnose, i Milun Zogović, član odbora za politički sistem, razgovarali su sa visokim funkcionerima Ruske federacije, na marginama Međunarodne konferencije.

Oni su razgovarali sa sa Natalijom Poklonskom zamjenicom predsjednika odbora za spoljne poslove Državne dume Ruske federacije, Georgijem Muradovim, zamjenikom predsjednika vlade Republike Krim i stalnim predstavnikom predsjednika Rusije na Krimu i Sergejem Pavlovičem Cekovim, senatorom, članom savjeta federacije za medjunarodna pitanja.

"Ocijenjeno je da Rusija podržava politiku DF koja je okrenuta vrijednostima tradicionalne CG i očuvanju bratskih i prijateljskih odnosa između Crne Gore, Srbije i Rusije, kao i između srpskog i ruskog naroda."

U saopštenju DF-a se navodi da Rusija najoštrije osuđuje "politički progon i torturu nad srpskim narodom i SPC u CG, kao i nad DF, koji je nezapamćen u novijoj istoriji Evrope, kao i montirane sudske procese koji se vode protiv DF".

Oni navode da Crna Gora kroz istoriju nije imala bližeg i odanijeg saveznika od Rusije i Srbije, i to savezništvo je, kako kažu, značajno uticalo na to da Crna Gora kroz vjekove nastane i opstane kao država.

Demokratski front smatra da Crna Gora treba da sarađuje i sa istokom i sa zapadom, ali mora i da zna ko joj je najbliži i s kim je kroz vjekove dijelila dobro i zlo. 

DF je dobio poziv da posjeti Rusku federaciju, Moskvu i Krim, kako su naveli u saopštenju, u cilju daljeg jačanja sveobuhvatne saradnje CG i Rusije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније