Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

05. 12. 2019. 21:24 >> 21:34
4

UCG

"Vlast da ne narušava multietnički i vjerski sklad"

Ujedinjena Crna Gora osudila je namjeru Vlade Crne Gore da kroz Zakon o vjerskim slobodama zaprijeti opštem miru i, kako navode, legalizuje otimačinu imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Pravo svojine je garantovano Ustavom, a obaveza Vlade je da to pravo štiti, poručuju iz UCG.

“Takođe, upozoravamo režim da je svojina naše crkve svojina naših predaka koji su je često gradili, dograđivali, zavještavali i umnožavali i da je naša obaveza u odbrani te imovine višestruka. Zaista je obaveza naše državne vlasti da crkvi vrati oteto kroz revolucionarne zakone, a ne da joj prijeti otimanjem preostalog”, poručuju UCG.

Upozoravaju vlast da ne narušavaju multietnički i vjerski sklad kako bi ispunili svoje partijske smjernice i pogrešne ideologije.

“Pozivamo na mudrost i zaustavljanje sile i pravnog nasilja. Podsjećamo da Crna Gora ima sa svim drugim vjerskim zajednicama, osim SPC, potpisane sporazume i dokumenta o imovinskim odnosima, pa je jasna namjera da ovim zakonom DPS želi da udari na temelj mira narodne sloge u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju Ujedinjena Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније