Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

05. 12. 2019. 18:43 >> 18:41
6

DPS

"Zakonom bi od vječnih gubitnika da načine pobjednike"

Ne postoji izborno zakonodavstvo koje bi gubitnike proglasilo za pobjednike, što je izgleda jedino rješenje prihvatljivo za opoziciju, saopštio je Klub poslanika DPS-a.

"Od samog početka rada Odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, Demokrate demonstriraju svoje tradicionalno neznanje i nevaspitanje. Ipak, poslednjim događajima u koje spada jučerašnja sjednica Odbora kao i učestalim zahtjevima da se izglasaju protivustavna i nesuvisla zakonska rješenja, ova politička stranka iz zone politike potpuno je prešla u političko šarlatanstvo i satiru.

Iako je bilo očekivano da njihov takozvani Zakon o vladi, ima samo jedan član koji glasi: “gubitnik ima pravo da formira Vladu, bez obzira na rezultate izbora”, uopšte nas ne čudi to što su bili “skromni” pa su se ograničili na “samo” 300 dana vlasti", saopštio je Klub poslanika DPS-a.

Oni vjeruju da su Demokrate odustale od tog predloga samo iz jednog razloga-jer bi u tom slučaju morali da rade, odnosno da se bar pojavljuju na radnom mjestu i simuliraju rad.

"Ovako, “genijalno” rješenje gdje će godinu dana glumiti vlast, a ostale tri živjeti od plodova svoje vladavine i dotirati svoj budžet novcem građana, idealna je formula za crnogorsku opoziciju, iscrpljenu porazima i neuspjesima, a vazda ubijeđenu u sopstvenu političku važnost i lažnu veličinu. Uostalom, kako bi to izgledalo, imali smo prilike da vidimo u opštinama na kojima su u koaliciji bili na vlasti: svi međusobno posvađani, jedni druge optužuju za kriminal, nepotizam, partijska zapošljavanja, zloupotrebe, korupciju", kažu u DPS-u.

Smatraju da je cilj Demokrata da se obesmisle izbori.

"Ipak, jasno je i njima kao i cjelokupnoj javnosti, da ovo zamajavanje i predstavljanje pravnih besmislica, kao rješenja, jeste pokušaj da se izbori obesmisle. Uz svu dobru volju i napore koje ulažemo sa koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora, ipak ne postoji izborno zakonodavstvo koje bi gubitnike proglasilo za pobjednike, što je izgleda jedino rješenje prihvatljivo za opoziciju", zaključuje se u saopštenu Kluba poslanika DPS-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније