Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

04. 12. 2019. 18:00 >> 20:25

SJEDNICA ODGOĐENA

Demokrate odbile da podrže dnevni red

Nesazivanje vanredne sjednice Odbora za izborne reforme na zahtjev članova tog skupštinskog tijela je opstrukcija i grubo gaženje važećih propisa, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije kazali su da predsjednik Odbora za izborne reforme Branimir Gvozdenović opstruira rad tog tijela i grubim kršenjem Pravila o radu Odbora i radnih odbora odbija legalni i legitimni zahtjev članova iz reda opozicije da sazove vanrednu sjednicu.

“Nesazivanje sjednice na legalan zahtjev članova Odbora je akt opstrukcije, grubog gaženja važećih propisa i akt bez presedana”, rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te stranke naveli su da su svi radni odbori kojima koordiniraju članovi iz opozicije završili svoj posao.

“Tako je to kad Demokratska partija socijalista (DPS) ostane bez trodecenijskih saigrača u opoziciji. To je spoznaja koja ih je dovela do panike, a zatim i do potrebe za opstrukcijama rada Odbora, što vidi cijela javnost”, kazale su Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da DPS nema rješenja i da nije dostavio nijedan argument kojim bi odbio rješenja opozicije.

“Demokrate su pripremile sva rješenja. I to smo im riješili. Ali, oni su se sigurno prepali Zakona o Vladi i svih ostalih rješenja kojih je više od 200, naspram njihovih nula”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su kazale da je bjekstvo od rasprave ustvari bjekstvo od suočavanja sa činjenicom da nemaju argumenta koji bi mogli ukrstiti.

“Da imaju argumente protiv naših rješenja, ko bi ih radije od njih saopštio? Ali nema ni argumenata, ni rješenja iz radnih grupa kojima koordiniraju članovi iz reda DPS-a”, naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim riječima, DPS pribjegava jedinom izlaznom rješenju, nepristajanju da se zakaže vanredna sjednica.

“To je akt kojim DPS pokušava da pobjegne od realnosti da nijesu ništa uradili u Odboru i dokaz da je DPS u panici zbog rješenja koja su pripremile Demokrate”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније