Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 12. 2019. 20:55 >> 21:00

KLIKOVAC PORUČIO

DPS-ove lokalne uprave pametno raspoređuju budžet

Lokalne uprave, u kojima DPS vrši vlast, kreirale su budžete za 2020. godinu shodno potrebama građana, saopštio je član Glavnog odbora DPS-a Andrija Klikovac. Najviše novca, kako je kazao, biće izdvojeno za kapitalne projekte i lokalne servise što će život građana učiniti kvalitetnijim.

 

Dinamičan razvoj i dostizanje kvaliteta života zapadnih država je cilj politika DPS-a na državnom, a i na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju koje potpisuje Klikovac.

Rast ustupljenih prihoda, odnosno ukupnih prihoda lokalnih uprava je rezultat novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava  kojim je Vlada Crne Gore dodatno osnažila lokalne finansije u svim opštinama i pružila im veći stepen finansijske autonomije.

“Povećana  je stopa raspodjele poreza na dohodak fizičkih lica sa 13 na 15 procenata što je dovelo do povećanja ove vrste prihoda na lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Zbog ovih razloga ali i efikasne naplate prihoda , Glavni grad Podgorica je izvršio rebalans budžeta za 2019. godinu i uvećao ga za gotovo 10 miliona eura, dok će, kako je kazao Klikovac,  opština Herceg Novi, u kojoj opozicija vrši vlast, izvršiti rebalans I umanjiti budžet za 2,2 miliona, uprkos rastu ustupljenih prihoda od strane Vlade Crne Gore.

“Ovo je jasan primjer da opozicione partije planiraju prihode i razvoj lokalnih zajednica, u skladu sa kratkoročnim političkim potrebama I sa ciljem objavljivanja sponzorisanih populističkih naslova, a ne u skladu sa principima održivog razvoja i potrebama čovjeka u 21. vijeku na kojima se zasnivaju politike Demokratske partije socijalista na lokalnom i državnom nivou”, zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније