Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 12. 2019. 14:04 >> 14:17
6

ŠEHOVIĆ ODGOVARA

Demokrate vrše politički pritisak

Ministarstvo prosvjete je demantovalo tvrdnje Demokrata, da je supruga jednog od funkcionera te stranke ostala bez posla u vrtiću u Bijelom Polju, zbog ministra prosvjete Damira Šehovića.

Supruga predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju Marka Ljujića, je kako tvrde u toj partiji, dobila otkaz u vrtiću po, kako ističu, direktnom nalogu ministra Šehovića

U Ministarstvu prosvjete kažu da, a prema informacijama koje su dobili iz vrtića, Ljujić uopšte nije "otpuštena", kako stoji u saopštenju Demokrata.

“Gospođa je primljena na određeno vrijeme, te je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za to radno mjesto”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Saopštavaju da će na konkurs biti primljen onaj ko po zakonu bude ispunjavao uslove i bude najadekvatnije rješenje, te da to neće biti odluka Demokrata, a ni ministra, već direktora škole čija je to nedvosmislena nadležnost.
 
“Dakle, pošto je za Demokrate progon svakog puta kad im zakon ne ide naruku, saopštićemo samo sljedeće: vaš cilj nije poštovanje zakona, već potpuno suprotno: insistiranje na nepoštovanju zakona onda kada vama to odgovara. Uostalom, to najbolje pokazuje činjenica da ste se odlučili za davanje partijskog saopštenja, a ne obraćanje nadležnim organima kako biste provjerili zakonitost postupanja”, poručuju iz resora Damira Šehović.
 
Kažu i da Demokrate pokazuju frapantno neznanju, insistirajući na tome da ministar zasniva radni odnos zaposlenima u ustanovama, a to je isključiva nadležnost direktora.

“Ukoliko je Opšti zakon o obrazovanju promakao predstavnicima Demokrata, imaju ga na sajtu Ministarstva prosvjete. Ovakvim očiglednim pritiscima Demokrata da se na navedeni konkurs, koji je u toku, primi određena osoba, ne postiže se ništa, osim što Demokrate potpuno jasno i javno stavljaju do znanja da im kršenje zakona nije i ne bi bilo strano onda kada procjenjuju da im je to u interesu”, stoji u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније