Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

29. 11. 2019. 10:46 >> 10:46
2

MLADI LIBERALI

EU ne smije odlagati završetak pregovora

Mladi Liberali Crne Gore sastali su se u Evropskom parlamentu EP u Briselu sa poslanicima ALDE saveza liberala i demokrata Evrope.

Kako je saopšteno iz LP, oni su tom prilikom u Parlamentu predstavili rezoluciju mladih liberala Zapadnog Balkana "Mi smo Evropa" kojom se zahtijeva od Evropskog Parlamenta snažna integracija regiona u EU i dalja podrška svim državama i liberalnim političkim snagama na tom putu.

Predsjednik Mladih Liberala Ammar Borančić i članica predsjedništva Ivana Bokan razgovarli su tom prilikom sa poslanikom EP Ilhanom Kjučjukom i poslanicom EP Svenjom Han.

"Oni su iskazali snažnu podršku ovakvoj rezoluciji i naveli da ogromna većina poslanika podržava čvrste integracije svih država regiona i u EU i u NATO. Oni su kazali da će ALDE savez liberala insistirati na jasnoj agendi EU za Zapadni Balkan a da će se sve znati do kraja marta naredne godine te da će doprinos liberala biti ključan", saopšteno je iz LPCG.

U rezoluciji koju su Mladi Liberali zajedno sa kolegama iz država regiona, fondacijom Boris Divković i Evropskim Liberalnim Forumom, predstavili navodi se da EU ne smije odlagati završetak pregovora sa državama koje su već duboko u tom procesu, kao što je Crna Gora, te da se hitno moraju odrediti datumi početka pregovora za države koje još nijesu započele ovaj proces, prije svega Sjeverna Makedonija i Albanija.

"Isto tako, poziva se EU i Evropski parlament da mladima sa Balkana omogući jednake šanse za kretanje, studiranje i rad kakver imaju svi njihovi vršnjaci i kolege iz država Evropske unije ali se ukazuje i na važnost vraćanja i očuvanja povjerenja u evropsku perpsktivu i EU u narednom periodu u regionu Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Rezoluciju bi nakon razmatranja na organima ALDE saveza liberala Evrope, poslanici mogli predložiti Evropskom parlmentu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније