Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

28. 11. 2019. 15:09 >> 15:50
6

DOPIS JOKOVIĆU

Članske karte vratilo 53 aktivista SNP-a

Više od 50 funkcionera i aktivista bjelopoljske Socijalističke narodne partije (SNP) vratilo je danas članske karte jer, kako su kazali, ne žele da učestvuju u poništenju onoga čime su se ponosili pripadajući toj stranci.

Oni su danas uputili dopis predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću u kome obavještavaju da vraćaju članske karte i zahtijevaju da ih izbrišete iz evidencije članstva.

„Zbog vjere u istinu, solidarnost i pravdu i ne želeći da na bilo koji način učestvujemo u poništenju svega onoga čime smo se ponosili pripadajući SNP-u, vraćamo članske karte i zahtijevamo da nas izbrišete iz evidencije članstva“, navodi se u dopisu 53 člana.

Kako su kazali, iza njih su godine nesebičnog žrtvovanja za SNP i zato ne mogu ostati nijemi na urušavanje temeljnih principa i vrijednosti na kojima je osnovana partija.

„Duboko vjerujemo da privatizacija partije, vanstatutarno djelovanje i prevare ne treba da budu lična karta SNP-a“, piše u dopisu.

Bivši članovi su kazali da se od posljednjeg Kongresa djelovanje SNP pretvorilo u sve ono protiv čega su se decenijama borili.

„SNP koji svoje članove dijeli na podobne i nepodobne ne može da mijenja Crnu Goru na bolje, koji žigoše i jezikom uvreda govori o onima koji su bili simbol naše partije ne može biti naša kuća. SNP koji okreće leđa osnivačima partije ne može da ima budućnost“, naveli su u dopisu.

Rezultat takve politike je, dodaju, ulazak u koaliciju Ključ, protiv koje je gotovo plebiscitarno bio čitav tadašnji Izvršni odbor u Bijelom Polju.

Prema njihovim riječima, ispravnost politike rukovodstva partije u Bijelom Polju najbolje je pokazana na zadnjim lokalnim izborima kada je „Jokovićeva verzija SNP-a sastavljenog od podobnih, dovela do pada sa sedam na dva odbornička mandata što je istorijski minimum“.

„I ta dva mandata bila su, shodno politici „podmlađivanja“, rezervisana za one „nezamjenjive“- višedecenijske odbornike“, naveli su u dopisu.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније