Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 11. 2019. 13:52 >> 13:51
12

BS REAGOVAO

RTCG servis svih građana, pa i manjina

U Bošnjačkoj stranci (BS) iznenađeni su najavom generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidara Šundića o namjeri da sadašnji naziv Javnog servisa preimenuje u Crnogorska radio-televizija (CRT).

 

Iz BS-a su reagovali na inicijativu generalnog direktora RTCG Božidara Šundića o preimenovanju RTCG-a u CRT.

Podsjećaju Šundića da je RTCG servis svih građana Crne Gore, pa i manjinskih naroda.

"Zbog toga i čudi namjera da se mijenja naziv u ovom pravcu, iako je opšte poznato da je Crna Gora građanska država i da građani Crne Gore, pripadnici različitih etničkih grupa finansiraju rad Javnog servisa. Ne želimo da ulazimo u razloge zašto je gdin Šundić baš sada izabrao momenat da inicira promjenu imena, vjerujući da je na takvu njegovu odluku uticala praznična euforija povodom jubileja RTCG", navode iz BS-a.

Smatraju da je generalni direktor, prije inicijative, trebalo da razmisli o suštinskim promjenama unutar RTCG-a, koje se, kako kažu, odnose na programski, urednički i kadrovski sadržaj, kada su nacionalne manjine i konkretno Bošnjaci u pitanju.

"Podsjećamo širu javnost da Bošnjačka stranka nije i neće odustati od inicijativa da u okviru programa javnog servisa budu ravnopravno zastupljeni sadržaji iz kulture, tradicije i prošlosti bošnjačkog i ostalih manjinskih naroda. Tražili smo i tražimo formiranje posebnih redakcija, kao i uredničkih timova za realizaciju ovih sadržaja. Takođe, tražimo veću zastupljenost stručnog i kompetentnog novinarskog i uređivačkog kadra iz redova bošnjačkog naroda", naveli su iz BS-a.

Vjeruju, kako kažu, da su takve inicijative prioritetnije, kako bi Javni servis "bio servis svih građana Crne Gore, koji uostalom i finansiraju rad ove medijske kuće".

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније