Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 11. 2019. 17:27 >> 17:25

BRAJOVIĆ

I najmanje zemlje mogu biti među najuspješnijim

Učešće Crne Gore u inicijativi predsjednika parlamenata malih zemalja veoma je značajno, jer je riječ o društvu razvijenih evropskih država koje svojom odgovornom politikom pokazuju da i najmanje zemlje mogu biti među najuspješnijim, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović učestvuje na 13. Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja u Nikoziji, gdje se danas sastao sa predsjednikom Predstavničkog doma Kipra Demetrisom Silurisom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima dvije države, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

Sagovornici su se saglasili da susreti u okviru međunarodnih konferencija predstavljaju dobru priliku za kontinuirani dijalog, ali je neophodno raditi na konkretnijim programima saradnje dva parlamenta i njihovih odbora.

"Učešće Crne Gore u inicijativi predsjednika parlamenata zemalja sa manje od milion stanovnika, Brajović je ocijenio veoma značajnim, jer je riječ o društvu razvijenih evropskih zemalja, koje svojom odgovornom politikom pokazuju da i najmanje zemlje mogu biti jedne od najuspješnijih", kaže se u saopštenju.

Siluris je u izjavi za medije rekao da sastanak sa Brajovićem doživljava kao prijateljski, prije nego zvanični, i da se sastaju kad god imaju priliku.

"Sjutra nastavljamo sa zvaničnom Konferencijom gdje će učestvovati devet malih zemalja, kao i zemlje sa Bliskog istoka, a glavna tema će biti kako da ovo lično prijateljstvo pretočimo u saradnju između naših zemalja, ljudi i privrednika, na dobrobit naših država, kazao je Siluris.

Na Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja danas i sjutra razgovara se o izazovima, mogućnostima i najboljim praksama tih država u digitalnoj eri, međuregionaloj saradnji, kao i ulozi parlamenata u saradnji malih evropskih država na polju rijetkih bolesti.

U delegaciji Crne Gore je i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović koji će, kako je najavljeno, sa kolegama iz devet malih evropskih država razgovarati na temu investicija i ekonomskog razvoja kao izazova za te zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније