Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 11. 2019. 12:54 >> 12:53
5

SRPSKI NACIONALNI SAVJET

Nastavljen neprijateljski odnos prema srpskom narodu

Nastavljen je neprijateljski odnos aktuelne koalicione vlasti u Crnoj Gori prema srpskom narodu, saopštio je Srpski nacionalni savjet.

"Državne instutucije uskratile su srpskim organizacijama stečena i Ustavom garantovna prava u raspodjeli sredstava u očuvanju identiteta i posebnosti. Srpski mediji – Srpska TV, Srpski radio, Srpske novine, Srpski portal i Srpska književna zadruga su pred gašenjem, a planirane aktivnosti na očuvanju identiteta za naredni period dovedene u pitanje", navodi se u saopštenju.

Iz Srpskog nacionalnog savjeta ističu da su o neprijateljskom odnosu Vlade Crne Gore prema srpskom narodu već obavijestili Ambasadu Republike Srbije u Crnoj Gori.

"Na vanredno zakazanoj sjednici Srpskog nacionalnog savjeta biće zatraženo hitno reagovanje Ministarstva spoljnih poslova Srbije, provjera argumentacije o neprimjerenoj diskriminaciji i pojašnjenje razloga", kazali su iz Srpskog nacionalnog savjeta.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније