Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2019. 11:19 >> 11:18
1

BUDVANSKA URA

Tražiće preispitivanje rada pojedinih gradskih službi

URA Budva će od koalicionih partnera, predsjednika opštine, te nadležnog organa za vršenje upravnog nadzora nad opštinskom ustanovom, zahtijevati hitno preispitivanje rada glavne gradske arhitektice, Komunalne inspekcije i Komunalne policije, ali i preispitivanje i uvid u kompletni postupak izbora direktora JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, kazali su danas iz ove partije.

Oni ističu da iznenađuju i pozivaju na oprez sve češće pritužbe građana na selektivan pristup u radu, u postupku odlučivanja po zahtjevima za davanje saglasnosti na idejno rješenje za izgradnju objekata od glavne gradske arhitektice.

"A koji se ogleda u neobjektivnom i pristrasnom odlučivanju na idejna rješenja koja su češće u većoj saglasnosti sa primorskim ambijentom i više integrisana u prostor od postojećih, već izgrađenih objekata, te u sasvim blagovremenom izdavanju saglasnosti sa jedne strane i nejasnih instrukcija za otklanjanje navodnih nepravilnosti u idejnim rješenjima pojedinih projekata, te neažurnom rješavanju po zahtjevima stranaka. Sa druge strane, nijesu zadovoljena očekivanja u vezi sa radom u posljednje dvije i po godine Komunalne inspekcije i policije, jer grad sve više liči na neuređeno turističko mjesto u kojem postaje sasvim normalno da se građevinski radovi izvode bez isticanja informacija o gradnji, radova tokom noćnih sati i danima vikenda, uz dopuštanje saobraćanja teške mehanizacije po tek popločanom i uređenom šetalištu na Petrovačkoj rivi. Iako su uklonjeni privremeni objekti, Budva izgleda i dalje kao vašarište", navode iz budvanske URE.

Naglašavaju da posebno zabrinjava način sprovođenja postupka izbora direktora JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, prvenstveno zbog činjenice da je javni konkurs sproveden u trenutku kada Upravni odbor radi u krnjem sastavu, jer treći član nije verifikovan od skupštine, a zatim i zbog iznenađujuće rapidne objave vijesti o izabranom kandidatu nakon nepuna dva sata od sprovođenja intervjua sa kandidatima.

"Činjenica da se radi o ustanovi koja je od izuzetne važnosti za socijalnu inkluziju djece sa smetnjama u razvoju i pružanje podrške njihovim porodicama upućuje da je neophodna posebna pažnja prilikom izbora lica koje treba da posjeduje neosporan profesionalni i lični integritet, stručnost i kvalifikacije, te iskustvo u radu ovakvih i sličnih socijalnih institucija, što je svakako i uslov iz teksta konkursa. Koliko su ovi kriterijumi ispoštovani i da li se zaista postupalo u interesu korisnika usluga ove institucije ili su prioriteti dati drugačijim 'kompetencijama' OO URA Budva će ispitati do kraja", zaključuju na kraju saopštenja.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније