Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 11. 2019. 12:33   >>  16:56 27

ĐUKANOVIĆ U DUBAIJU

Princ UAE: Nastavićemo da ulažemo u CG

Krunski princ i zamjenik vrhovnog komandanta vojnih snaga Ujedinjenih arapskih emirata šeik Mohamed bin Zajed Al Nahijan, na sastanku s predsjednikom Crne Gore MIlom Đukanovićem, istakao je da će UAE nastaviti da ulažu u našu zemlju, podstiču privatni sektor, te da učešće Crne Gore na "Expo"-u 2020. vidi kao dodatnu vrijednost koja će doprinijeti tome da se saradnja u pojedinim oblastima udvostruči.

Đukanović je u Dubaiju naglasio da je zadovoljan iskustvom sa investitorima iz te zemlje i potvrdio interes za njihovim daljim učešćem u ekonomskom razvoju Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, u tom kontekstu biće razmotreno organizovanje novog poslovnog foruma i zasjedanje Komisije za ekonomsku saradnju.

Oblasti u kojima je prepoznat potencijal za dalju saradnju su proizvodnja hrane, infrastruktura i turizam.

 

Potpisani memorandumi o razumijevanju

U okviru posjete potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministri unutrašnjih poslova, ekonomije i kulture i naučnog razvoja potpisali su memorandume o razumijevanju u oblasti turizma, kulture i uzajamnom priznanju vozačkih dozvola.

"Crna Gora i Emirati su za deset godina izgradili veoma uzorne odnose prijateljstva, a redovni politički susreti pomažu boljem
razumijevanju i predstavljanju interesa vanjske politike Crne Gore u zemljama Bliskog istoka i Zaliva. Njegujući iste vrijednosti mira i suživota, doprinosimo stabilnosti oba naša regiona", kazao je Đukanović.

 

"Doprinosimo stabilnosti naših regiona"

Kako je istakao, redovni politički susreti pomažu boljem razumijevanju i predstavljanju interesa vanjske politike Crne Gore u zemljama Bliskog istoka i Zaliva.

"Njegujući iste vrijednosti mira i suživota, doprinosimo stabilnosti oba naša regiona", rekao je predsjednik.

U osvrtu na izazove i probleme u regionalnim i globalnim odnosima Šeik Al Nahijan je posebno zahvalio na pozicijama i stavovima Crne Gore u borbi protiv terorizma.

 

"Crna Gora kao članica NATO-a izuzetno cijeni ulogu Emirata u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma i doprinos koji daju u saradnji sa Alijansom u okviru globalne koalicije", ocijenio je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore položio je vijenac na Spomenik Vahat Al Karama, posvećen palim borcima.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније