Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

22. 11. 2019. 22:28 >> 22:26
1

BEČIĆ SAOPŠTIO

SAD cijene učešće Demokrata u procesu izbornih reformi

Joshua A. Lewis predstavnik kancelarije za poslove južno – centralne Evrope Sjedinjenih Američkih Država, saopštio je, nakon sastanka sa predsjednikom Demokrata, da SAD veoma cijene učešće te partije u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić saopštio je da njegova partija ne zavisi od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje Partije dovedeno do perfekcije, o čemu, kako kaže, svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija.

Sastaku su prisustvovali šef političko ekonomskog odjeljenja Američke ambasade u Podgorici Luis Giter, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi SAD, Zlatko Ivanović i Boris Bogdanović generalni sekretar Demokrata.

„U Budvi, Kotoru, Herceg Novom i drugim opštinama u kojima vršimo vlast pokazali smo kako se upravlja odgovorno, savjesno i domaćinski. Kada smo rekli stop namještenim tenderima, korupciji, nesavjesnom i neodgovornom upravljanju, tada je krenuo preporod u svim opštinama u kojima vršimo vlast. Tako smo Budvu od finansijskog kolapsa doveli do potpunog preporoda. Vratili smo 25 miliona eura duga bez centa zaduženja“ – naglasio je Bečić i dodao da u svim tim opštinama niti jedan naš funkcioner nije optužen, osumnjičen ili osuđen za bilo koje krivično djelo.

Bečić je posebno istakao da Demokrate ne zavise od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje Partije dovedeno do perfekcije, o čemu svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija.

„Od svog osnivanja njegujemo pomirenje i izdizanje iznad vještački produkovanih podjela koje punih 30 godina njeguju brojni politički subjekti u Crnoj Gori, a takvim podjelama ili opstaju na političkoj pozornici ili vrše vlast. Naš prioritet su evropske integracije i veoma smo zabrinuti zbog činjenice da sa ovom vlašću nikada nećemo zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer oni ne mogu da iskorjene devijacije koje razaraju ekonomsko, moralno i pravno biće Crne Gore“ – dodao je lider Demokrata.

Bečić je upoznao visokog gosta da Demokrate vrijedno rade u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zaonodavstva koji je formiran na osnovu Briselskog plana kojeg su sačinile i u Briselu predstavile Demokrate.

„SAD su veoma zainteresovane za Zapadni Balkan posebno u svijetlu evropskih i evroatlanskih integracija te da će nastaviti da održavaju veoma prisne odnose na Crnom Gorom, istakao je Lewis i dodao da su SAD ponosne na činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a od 2017. godine.

„Podržavaćemo i promovisaćemo težnje Crne Gore da postane punopravna članica Evropske unije,“ zaključio je Lewis.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније