Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 11. 2019. 11:08   >>  11:07

OCIJENJENO IZ STRANKE

BS doprinosi integraciji Crne Gore u EU

Bošnjačka stranka (BS) doprinosi evropskim integracijama Crne Gore, ocijenjeno je iz te stranke.

Naime, delegacija Bošnjačke stranke koju predvode potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić, učestvuje u radu Kongresa Evropske narodne partije (EPP) koji se održava u Zagrebu.

Od više zvaničnika EPP-a, Bošnjačka stranka je prepoznata kao politička organizacija koja u značajnoj mjeri doprinosi daljoj integraciji Crne Gore u EU.

“Uloga Bošnjačke stranke kao prozapadne i proevropske partije značajna je za političku scenu Crne Gore i doprinosi njenoj stabilnosti, jačanju institucija, regionalnoj saradnji i ukupnoj evropskoj perspektivi regiona”, navode iz BS-a.

Predstavnici te partije razgovarali su sa Paulom Rangelom, potpredsjednikom EPP i Domagojem Ivan Miloševićem, predsjednikom Odbora za evropske poslove u Saboru Hrvatske .

“Strateško opredjeljenje za građansku državu i multietničke vrijednosti bile su značajne preporuke za članstvo u ovoj najbrojnijoj političkoj alijansi u Evropskom Parlamentu”, rečeno je predstavnicima BS.

Najavljena je kontinuirana podrška politici proširenja EU prema regionu, kao i jačanju evropskih vrijednosti, kroz podršku osnaživanje privrednih i infrastrkturnih projekata koje jačaju ekonomije i bolje povezuju zemlje regiona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније