Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

19. 11. 2019. 16:55   >>  19:05 3

DF I UJEDINJENA CG

"Zvaničnici da odbrane suverenost države"

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici Džudi Kuo, ne bi bila tolerisana ni u jednoj suštinski suverenoj zemlji, saopštio je poslanik DF-a Slaven Radunović reagujući na to što je Kuo saopštila kako pojedini mediji u Crnoj Gori dezinformišu javnost.

 

Radunović je reagovao na izjavu otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, Džudi Kuo, koja je kazala da su Sputnjik i portali IN4S i Borba, usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja.

Radunović smatra da ta izjava ne bi bila tolerisana ni u jednoj suštinski suverenoj državi.

"Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokušaj inostranog uređivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim građanima koji uređuju i pišu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih čitaju, potvrdiće se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale afričke kolonije početkom dvadesetog vijeka", kazao je Radunović.

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozvala je Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da se javno izvini zbog današnjeg izjave svoje otpravnice i ogradi od takvih stavova koji, kako su kazali iz te partije, svojom sadržinom gaze po zajedničkim vrijednostima.

U reagovanju UCG navodi se da ta partija osuđuje miješanje otpravnice poslova u američkoj ambasadi u unutrašnje stvari Crne Gore, kao i „malignu izjavu u cilju ograničavanja medijskih sloboda i slobodne misli“.

Iz UCG su kazali da se nadaju da Kuo shvata težinu svojih riječi i posledice takve izjave.

„Crtajući metu portalu IN4S i drugim pomenutim medijima, samo zato što ne propagiraju NATO i uredničkom politikom čuvaju tradiciju jedne, izgleda, zaboravljene Crne Gore, otpravnica poslova grubo krši demokratiju - istu onu koju često pominju iz te ambasade“, navodi se u reagovanju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније