Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 09. 2013. 08:08 >> 08:08
5

SKUPŠTINA UN

Đukanović od danas u Njujorku

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boraviće od danas do 27. septembra u Njujorku, gdje će učestvovati na 68.zasijedanju Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, najavljeno je iz Vlade.

 

Tokom boravka u Ujedinjenim nacijama, pored izlaganja na Generalnoj debati u petak 27. septembra, Đukanović će imati susrete sa najvišim zvaničnicima UN: generalnim sekretarom Ban Ki Munom, predsjednikom Generalne skupštine UN-a Džon Ashom, Glavnim administratorom UNDP, direktorom UNICEF-a, kao i brojne bilateralne susrete sa šefovima delegacija i premijerima drugih država.

"Bilateralni sastanci biće prilika da se razmijene mišljenja o aktuelnim prilikama na međunarodnoj ekonomskoj i političkoj sceni, integracionim procesima i situaciji u regionu. Premijer će učestvovati i na tradicionalnom skupu lidera Socijalističke internacionale kao i na Klintonovoj inicijativi", navodi se u saopštenju.

Đukanović će govoriti i na prvom sastanku novoformiranog Visokog foruma na političkom nivou za održivi razvoj.

"Kao specijalni gost, učestvovaće i na sastanku na visokom nivou u organizuji UNDP u cilju promovisanja globalnog izvještaja koji se zasniva na rezultatima nacionalnih konsultacija o post-2015 razvojnoj agendi. Premijer Đukanović će biti gost i na prijemu koji tradicionalno priređuje predsjednik SAD Barak Obama i na ručku koji organizuje generalni sekretar UN Ban Ki-mun", najavljeno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније