Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 11. 2019. 17:47 >> 17:48
5

VUJOVIĆ SAOPŠTIO

"EU blokirala integracije CG"

Neformalni dokument EU o stanju u oblasti vladavine prava tzv. non paper, koji se ovih dana usvaja u Briselu pokazuje da je Crna Gora blokirana u procesu EU integracija isključivo zahvaljujući nepostojanju unutrašnje političke volje a ne iz bilo kojih drugih razloga, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

"Rezultata nema a ni nakon šest godina od početka pregovora u ovim oblastima Crna Gora nema još uvijek završna mjerila što upućuje na to da nijesmo ni na polovini puta kada su u pitanju pregovori u 23. i 24. poglavlju. I zato djeluju više nego blijedo vapaji iz vrha vlasti kojim se za soptveni deficit rezultata optužuje neko drugi, odnosno Evropska unija. Ta alibi igra je više nego prozirna a o tome upravo govori non paper Evropske unije kojim se targetiraju ključne oblasti gdje Crna Gora jasno stagnira ili čak nazaduje", kazao je Vujovič.

Kako je naglasio, od stanja u pravosuđu, Sudskog savjeta, trećih mandata što je u Crnoj Gori postala pravilo "još od kandidature za predsjednika države, djelovanja Agencije za sprječavnje korupcije, raznih vladinih politika kojima se utiče na nezavisnost pravosudja, pa do nedjelotvornih finansijskih istraga i ukupnog izostanka rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala". 

"I, naravno, opet posebno mjesto zauzima operacija partijskog preuzimanja Javnog servisa kako su uostalom u više navrata ocijenili najviše adrese EU, SAD i brojne međunarodne organizacije. Sa takvim tzv. rezultatima i odsustvom političke volje za reformama nije nikakvo čudo što nas je ova vlast dovela u blokadu pregovora sa EU", istakao Vujović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније