Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

13. 11. 2019. 15:34 >> 15:34

ĐUKANOVIĆ I MARUJAMA

CG da unaprijedi znanje u oblasti tehnologija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Japana Junićija Marujamu na njegovu inicijativu kao nastavak saradnje nakon nedavne posjete Đukanovića Tokiju povodom ustoličenja cara Naruhita i razgovora sa premijerom Abeom. Đukanović je posebno naglasio interes Crne Gore da u saradnji sa zemljom koja je jedan od globalnih lidera, unaprijedi znanja u oblasti informatičkih tehnologija, proizvodnji hrane, održive energije i zdravstva.

Predsjednik je zahvalio japanskom ambasadoru za inicijativu i istakao zadovoljstvo prilikom za susret veoma brzo nakon posjete Tokiju. On je podijelio sa ambasadorom Marujamom snažne impresije sa ceremonije ustoličenja cara, pažnjom i gostoprimnošću japanske države, ističući da je prisustvo ovakvom događaju predstavljalo čast za Crnu Goru i za njega lično.

Podsjetio je na izuzetno sadržajan razgovor sa premijerom Abeom, tokom kojeg je podijeljeno zadovoljstvo međudržavnim odnosima i iskazana snažna podrška za lidersku poziciju Crne Gore u procesu intgracija i spovođenju reformi. Tom prilikom ohrabreni su još čvršći odnosi dvije države i podstaknuta tješnja saradnja u oblastima nauke i tehnologije, biznisa i investicija, važnih za dalji razvoj i napredak crnogorskog društva.

Na toj liniji inicirano je formiranje međudržavnog tima u kojem bi se našli naučnici, istraživači i predstavnici vlada kako bi konkretizovali polja za buduću saradnju i zajednički sagledali potrebe unapređenja ugovornog okvira za saradnju.

Đukanović je posebno naglasio interes Crne Gore da u saradnji sa zemljom koja je jedan od globalnih lidera, unaprijedi znanja u oblasti informatičkih tehnologija, proizvodnji hrane, održive energije i zdravstva.

Marujama je zahvalio Đukanoviću za posjetu Japanu potvrđujući opredijeljenost te zemlje da produbi saradnju sa Crnom Gorom slijedeći razvojne politike naše države.

Razmotrene su i mogućnosti većeg prisustva japanskih investitora i modeli unapređenja poslovnog ambijenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније