Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 11. 2019. 12:15   >>  12:22

ABAZOVIĆ ČESTITAO VAJSU

"Sigurni da ćete se zalagati da Z.Balkan bude dio EU"

Sigurni smo da ćete kao novi kopredsjednik podržavati i zalagati se za to da zapadni Balkan postane dio Evropske unije, poručio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u čestitki koju je uputio Tomasu Vajsu, funkcioneru zelenih partija Evrope povodom izbora za kopredsjednika te partijske internacionale.

Kako je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, Abazović je u čestitki naveo da je ovakav izborni ishod dokaz Vajsove uporne politike, iskrenog pristupa koji ima i izvrsnog posla koji je uspio postići u prethodnom periodu.

"To je rezultat koji nam daje dalji zamah za jačanje talasa zelene politike svuda u Evropi. Očekujemo od zelenih stranaka Evrope i od vas, kao novoizabranog lidera, da budete progresivne snage širom starog kontinenta. Iskreno vjerujemo da su Zeleni Evrope jedini garant sprovođenja suštinske zelene politike. Ovo je veliko osnaživanje i dodatno opredjeljenje da, kao vaši partneri u Crnoj Gori, moramo uložiti napore u postizanju zajedničkih ciljeva. Sigurni smo da ćete kao novi kopredsjednik podržavati i zalagati se za to da zapadni Balkan postane dio Evropske unije", naveo je Abazović u čestitki.

On je naglasio i da će URA nastaviti da gradi prijateljski i partnerski odnos s zelenim strankama Evrope a sve sa ciljem promocije zajedničkih vrijednosti i da se on lično raduje zajedničkom radu na napretku i boljitku Crne Gore i cijele Evrope.

Iz URE dodaju i da je zelena politika garancija snažnije borbe za mir, ljudska prava, inkluziju ugroženih grupa, toleranciju, rodnu ravnopravnost, bolju socijalnu politiku, bolju zdravstvenu politiku, politiku koja se brine o obrazovanju, i možda najvažnije, politiku koja strastveno čuva prirodne resurse svake države i samim tim u globalnom svijetu izražava novi vid prijeko potrebnog patriotizma.

Podsjećaju i da je Tomas Vajs krajem avgusta boravio na njihov poziv u Crnoj Gori i tom prilikom iskazao privrženost evropskoj budućnosti Crne Gore gdje je URU označio kao bitnog faktora u tom procesu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније