Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

13. 11. 2019. 06:36 >> 17:48
23

RAKOČEVIĆ PORUČIO

Neće biti ništa od tehničke vlade

Tehnička vlada je neprihvatljiva za Demokratsku partiju socijalista (DPS) i naše koalicione partnere, poručio je Nikola Rakočević, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

On je za Dan rekao da svi u partiji, pa i među koalicionim partnerima, misle isto i da nije tačno da neko ne želi da priča o tehničkoj vladi, a da neko ipak želi, već imaju jedinstven stav da je tehnička vlada za njih neprihvatljiva.

"Jasno je rečeno: ukoliko opozicija želi razgovor na bilo koju temu u okviru Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, spremni smo za raspravu, uključujući i izmjenu Ustava, izmjenu zakona, a isto tako i tehničku vladu, iako naš stav ostaje jasan - neće biti ništa od tehničke vlade", kazao je Rakočević.

On ne očekuje da će opozicija predložiti da u okviru odbora razgovaraju o tehničkoj vladi, imajući u vidu stav vladajuće koalicije da je tehnička vlada neprihvatljiva.

"Podsjećam, u članu 11 odluke o obrazovanju odbora stoji da će odbor predložiti model za implementaciju i nadzor dogovorenih rješenja. Mi u vladajućoj većini smatramo da je taj model skupštinsko nadzorno tijelo za implementaciju izbornih zakona i takav model smo već predložili Podboru za izbornu reformu. Ukoliko opoziciJa smatra da to treba da bude neka druga forma, neka to pre d lože odboru, ali naš stav znaju unaprijed", naveo je Rakočević.

Podsjećamo, lider Socijaldemokrata i predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručio je da treba staviti tačku na priču o tehničkoj vladi.

On je u intervjuu za RCG kazao da je iskustvo iz prethodne vlade izbornog povjerenja pokazalo je da to nije model prihvatljiv za demokratska društva.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније