Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 11. 2019. 20:09 >> 20:19
3

DEMOKRATE

"Ko još vjeruje da je sjever veliko gradilište?"

Masovne migracije stanovništva sa sjevera čiji se intezitet konstantno povećava, rezultat su potpunog izostanka minimalnih uslova za život i opstanak na tom prostoru, saopštile su Demokrate.

“O politici DPS-a prema sjeveru države, najbolje govori podatak da se sa ovog prostora svakog dana iseli pet stanovnika. Da je takva politika djelovala razarajuće, potvrđuje i broj od 50 000 građana koliko je za poslednje dvije ipo decenije napustilo sjever Crne Gore. Politika DPS-a je dakle djelovala u ravni elementarne nepogode”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su, komentarišući izjavu premijera Duška Markovića kako je od 2016. godine u sjever zemlje uloženo više od milijardu eura, pitale  ko još vjeruje u riječi da je sjever postao veliko gradilište.

“Ne samo da se ne sjeveru ne gradi niti se gradilo u poslednje tri decenije, već se godinama razgrađivalo i ono što je postojalo”, navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da je riješ o još jednoj u nizu dugogodišnjih podvala.

“Sada DPS pokušava politički da profitira tako što spektakularno otvori 3 radna mjesta, u opštinama gdje je prethodno zatvorio 50. Ili tako što položi kamen temeljac za mali proizvodni pogon, u opštinama gdje su prethodno porušili fabričke hale regionalnih privrednih giganata. Ili na način što izgrade seoski vodovod ili put u selu koga su prethodno pogubnom politikom potpuno raselili. “

Zato je od presudnog značaja konačno stvaranje uslova za prve fer, poštene i demokratske izbore u Crnoj Gori, koji će iznjedriti vlast zasnovanu na slobodno izraženoj volji naroda.

“Smjena DPS vlasti nije više samo pitanje politike, već pitanje opstanka građana Crne Gore.”

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније