Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 11. 2019. 10:05   >>  15:54 15

BRAJOVIĆ PORUČIO

Staviti tačku na priču o tehničkoj Vladi

Produženje roka Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva još jedan je pokušaj značajnijeg uključivanja opozicije u rad odbora i stvaranje uslova za izbore čiji će rezultati biti prihvatljivi svim stranama, kazao je u “Intervjuu” Radija Crne Gore lider Socijaldemokrata i predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Ipak upozorava, da ako ne bude dovoljno posvećenosti svih strana i novi rok 18. decembar, ali i svi naredni biće kratki.

Iako, vjeruje Brajović, mogućnost za dogovor postoji posebno je važno voditi računa o interesima građana koji su im dali povjerenje.

“Zadatak je da napravimo dogovor, naravno ne odstupajući ni od programskih stavova političkih partija.”

Uvjeren je da je dogovor u parlamentu  uvjek moguć, što se pokazalo i u slučaju bojkota  koji je, kako kaže, sada prošlost. Prema riječima Brajovića velika većina poslanika učestvuje u svim plenarnim raspravama, a oni koji nijesu na plenumu sjede u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Podsjetio je da je uvijek govorio da je bojkot promašaj i da su na to ukazivali i međunarodni partneri. Mjesto u izvršnoj vlasti se zaslužuje na izborima pa zato treba staviti tačku na priču o tehničkoj Vladi, saopštio je Brajović.

“Takođe , iskustvo iz prethodne Vlade izbronog povjerenja pokazalo je da to nije model prihvatljiv za demokratska društva.”

Na pitanje kako do dvotrećinske većine za izbor Vrhovnog državnog tužioca Brajović kaže da treba pokušati sve “pa ćemo vidjeti šta će taj rad donijeti”.

Da optužbe Duška Kneževića da mu je davao novac nijesu tačne lider SD-a spreman je da dokaže pred tužilaštvom.

“Ja sam uvijek dobro sarađivao sa tužilaštvom, odazivao sam se na njihove pozive i činiću to i ubuduće jer prije svega cijenim institucije ove države.”

Brine Socijaldemokrate to što su, kako vjeruju, koncesioni dokumenti za Aerodrome u jednom dijelu nezakoniti, što privatnik ne može biti bolji menadžer od države i što bi u toj partiji željeli da Vlada odustane od projekta. Iako će i dalje istrajavati u tome da dokažu da Aerodromi moraju ostati u državnom vlasništvu, to ni na koji način neće ugroziti koalicionu vlast.

“Očekujem još jednu uspješnu godinu do novih parlamentarnih izbora. Očigledno da u ovom pitanju nijesmo postigli kompromis, ali podsjetiću da to nije prvi put. Nije bilo kompromisa ni kada se radilo o Jugoperolu, Telekomu, KAP-u… Mi ćemo i dalje vrlo otvoreno ukazivati na manjkavosti ponuđenog koncesionog modela”, kazao je Brajović.

Komentarišući najavljene proteste Demokratskog fronta predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručio je da je iako demokratsko sredstvo, to pogrešan izbor koji u dosadašnjoj praksi nije donio ništa dobro. Ako ih bude, najvažnije je da budu mirni i kontrolisani od strane organizatora, zaključio je Brajović.

Miljana Marković, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније