Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

11. 11. 2019. 16:41 >> 16:36
4

BEČIĆ PORUČIO

"Drago mi je što nijesam u društvu Veljovića i Đukanovića"

Kontinurano oživljavanje priče o mom magistarskom radu je par ekselans politički proces, odnosno zaista jedan providan i komičan rijaliti program koji osmišljavaju i relaizuju sijamski blizanci iz DPS-a i DF-a koji su podsjećanja radi i započeli ovu namještaljku, poručio je predsjednik Demokrata CG Aleksa Bečić.

U reagovanju na odluku Senata Univerziteta Crne Gore da Bečićev rad nije autentičan, on je kazao da se nalazi van zemlje te da nema namjeru, a ni vremena da se bavi, kako je ocijenio rijaliti programima.

"Rad Veselina Veljovića je bez greške, Aco Đukanović je uzoran magistar pravnih nauka na Univerzitetu CG, a priču o mom magistraskom radu evo dvije godine komično oživljavaju svakih nekoliko mjeseci, kad god treba pokušati skrenuti pažnju sa afera koja drmaju vlast i kad god im stignu istraživanja koja pokazuju da DPS pada, a Demokrate rastu, što se desilo i prije nekoliko dana kada im je stigla informacija da su Demokrate porasle za 5,2% u odnosu na prošli mjesec", navodi se u saopštenju.

Bečić podsjeća da se prvo UCG-u nije dopao prošlogodišnji zaključak Vijeća Ekonomskog fakulteta da nijesu konstatovane bilo kakve nepravilnosti ni prilikom kontrole rada, ni odbrane rada.

"Zatim rezultat grupe eminentnih profesora koja je javno saopštila da nema govora o plagijatu, nakon toga UCG se nije dopao ni izvještaj neustavne i nezakonite privatne komisije koju su oni formirali, pa su krenuli da mijenjaju 'neposlušne' članove komisije tragajući za onima koji će napisati ono što njihovi šefovi traže da pročitaju" navodi se u reagovanju.

Za sve ovo vrijeme,kako napominje, ni u jednom izvještaju, "pa ni u ovim DPS privatnim izvještajima", nije naveden ni jedan propis države Crne Gore koji je povrijedio, jer, kako tvrdi, dobro znaju da je rad urađen u skladu sa svim propisima koji su važili u vrijeme kada je nastao.

"Takođe, ističem da smo prije godinu dana pokrenuli sudske sporove pred Upravnim i Ustavnim sudom kojima smo utužili Univerzitet Crne Gore, odnosno osporili sve pravne radnje koje su sprovodili u politički montiranom procesu protiv mene. Zanimljivo da pomenuti sudovi ni pored više urgencija, nakon godinu dana nijesu odlučili u ovom slučaju, svjesni da su osporena akta Univerziteta nezakonita i neustavna, već slučaj drže u fioci, kako bi ovaj nezakoniti i neustavni rijaliti mogao da traje", poručio je Bečić.

Što se njega tiče, kaže, nema namjeru da se više bavim ovim rijalitijem jer su ciljevi jasni.

"Više se ovom cirkusijadom i raznim filijalama DPS- a nemam namjeru baviti, a zaista mi je drago što nijesam, niti ću ikada biti u društvu Veljovića i Aca Đukanovića čiji radovi su za čistu desetku"zaključije se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније