Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 11. 2019. 14:24 >> 14:23

SDP

Vlada da utvrdi Prijedlog zakona o PIO

Socijaldemokratska partija pozvala je Vladu Crne Gore da utvrdi Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i dostavi Skupštini na razmatranje.

Ukoliko to Vlada ne učini u najkraćem roku poslanici Socijaldmokratske partije će predati Skupštini na razmatranje tekst zakona koji je usaglašan između socijalnih partnera i na koji je Socijalni savjet dao pozitivno mišljenje, u junu, prije skoro pola godine, naveo je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a.

"Krajnjom nebrigom nadležnih u Vladi veliki broj građana kojima je prestao radni odnos još ne primaju penziju čekajući usvajanje zakonskih izmjena koje im omogućavaju povoljnije uslove za ostvarivanje prava na penziju i izuzimanje četvrtine najlošijih nevezanih godina iz  osnovice za utvrđivanje visine penzija. Uprkos dogovoru socijalnih partnera koji su tekst usaglasili prije godinu dana, Vlada još  nije utvrdila prijedlog, čime se svjesno čini ogromna šteta stotinama građana Crne Gore", navodi se u saopštenju SDP-a.

Ako se za odgovlačenje izmjena Zakona o radu i može naći neko opravdanje u čekanju ocjene Evropske komisije, za Izmjene i dopune Zakona o PIO opravdanje ne postoji, a veliki broj građana, ističu u SDP-u, trpi veliku štetu zbog nečijeg nerada i neodgovornosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније