Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 11. 2019. 11:05 >> 11:08

SNP TRAŽI

Da se zna gdje ide novac pod stavkom "ostalo"

Socijalistička narodna partija poziva nadležne organe da učine dostupnim sve podatke o trošenju novca građana. Oni su tvrde da mnoge državne institucije pod stavkom „ostalo“ u budžetu troše basnoslovne sume novca, a da je posebno problematično to što nema nikakve kontrole nad mogućim zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem.

“Ako su građani Crne Gore mislili da se pohlepa funkcionera vlasti iscrpila kroz obezbjeđenje stanova i stambenih kredita, prevarili su se. Naime, analiza Instituta alternativa pokazala je da mnoge državne institucije pod stavkom „ostalo“ u budžetu troše basnoslovne sume novca”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a tvrde da se ta stavka koristi da bi se sakrilo na šta se troši novac građana.

“Posebno je problematično što nema nikakve kontrole nad mogućim zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem. Iz analitičkih kartica je vidljivo da su sa te budžetske pozicije plaćani parking prostori, kablovska televizija, hotelski smještaj, prevoz, pranje vozila, pa čak i pokloni i skupocjene ženske i muške torbe”, navodi se u saopštenju.

Kada se uzme u obzir da je za pet godina po ovom osnovu potrošeno pedeset miliona eura, iz SNP-a kažu da je jasno zašto ne postoji volja da se ove informacije objave.

“Socijalistička narodna partija poziva nadležne organe da učine dostupnim sve podatke o trošenju novca građana i upozorava da arčenje narodnih para mora prestati što prije, te da ova sredstva treba usmjeriti u pravcu ispunjavanja obaveza prema licima u stanju socijalne potrebe i ranjivim kategorijama kojima su ona više nego potrebna.“

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније