Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2013. 16:52 >> 16:52

NADLEŽNI ODBOR

Saslušanja zbog beranske epidemije

Zbog epidemije u Beranama, 30.septembra na Odboru za zdravstvo biće saslušani ministar zdravlja, direktor Instituta za javno zdravlje, predsjednik opštine, direktor Vodovoda, epidemiolog i infektolog.

Sjednici će prisustvovati i predstavnici MANS-a, koji je jedini danas dostavio dokumentaciju.

Janko Vučinić iz DF-a kaže da je cilj saslušanja – zaštita građana Berana. "I da se ovo više ne ponovi ni u jednom gradu", poručio je Vučnić, a prenosi radio Antena M.

Cilj sjednice je, ističu poslanici, da se pronađe uzročnik epidemije. Zoran Srzentić iz DPS-a primjećuje da voda nije hlorisana koliko je trebalo te da je to jedan od mogućih razloga stomačnih tegoba građana.

"Očigledno je da na više mjesta nije rađeno sve kako treba i po onim propisima koji su postavljeni", kazao je Srzentić.

Poslanik DF-a Radovan Asanović kaže da Berancima trebaju riječi ohrabrenja a ne obećanja o hapšenju ili kažnjavanju. Asanović objašnjava što je zadatak Odbora:

"Da vidimo gdje je izazivač epidemije, je li to voda, jesu li virusi, koja grupa virusa. Ali ne smijemo da svrstavamo u istu grupo Vodovod i deponiju".

Članovi Odbora saglasni da problem u Beranama ne smije da bude ispolitizovan.

"Dopustivo dugo se čekaju neke analize a moguće je da reakcije kasne zbog oslanjanja na politička, različita gledanja", kazao je Izet Bralić iz SDP-a.

Članovima Odbora je bilo teže da dogovore mjesto saslušanja, Berane ili Podgorica. Pošto je rezulatat glasanja izjednačen, predloženo Berane nije prošlo kao ni prijedlog da na Odboru bude saslušan Veselin Kovačević, direktor Bemaksa protiv kojeg je policija podigla prijavu zbog sumnje da je kompanija, tokom rekonstrukcije puta, oštetila vodovnu cijev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније