Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

10. 11. 2019. 08:33   >>  08:30 4

ABAZOVIĆ I HAVIST

"EU jedina nada za Balkan"

EU mora nastaviti politiku proširenja bez obzira na posljednje loše vijesti koje dolaze iz Brisela, saopšteno je na sastanku lidera URA Dritana Abazovića i finskog šefa diplomatije Peka Havista.

“Ministar vanjskih poslova Peka Havisto nedavno je boravio u Crnoj Gori, tako da je dobro upoznat sa situacijom u našoj zemlji. Drago mi je da smo zajedno konstatovali da EU mora nastaviti sa politikom proširenja, bez obzira na poslednje loše vijesti koje dolaze iz Brisela. Nema obeshrabrivanja već moramo nastaviti sa reformama jer su one u korist naših građana. Zemlje Zapadnog Balkana nemaju alternativu osim da se priključe evropskoj porodici. Finska to odlično razumije, a u ovom procesu svaki prijatelj je važan”, saopštio je Abazović nakon sastanka.

Bilo je riječi i o unutrašnjim pitanjima koji se najviše odnose na izbornu reformu.

“Šef finske diplomatije Havisto, prvi je ministar iz neke zemlje EU koji je javno govorio o ideji održavanja svih izbora u jednom danu, takozvanih “generalnih izbora”. Napomenuo sam da se URA zalaže za brojne druge zakonske izmjene, ali i za mehanizam implementacije koji će omogućiti njihovu primjenu. U suprotnom mozemo doći u radikalnu situaciju, koju niko dobrinamjeran ne priželjkuje. Takođe, naglašena je i važnost uloge civilnog sektora u ukupnom procesu transformacije naše zemlje," zaključio je lider URA.

Abazović i Havisto su se osvrnuli i na situaciju u medijima napominjući da su medijske slobode ključan princip evropske politike.

Delagacija URA, koju pored predsjednika stranke, čine još potpredsjednica Suada Zoronjić i generalni sekretar Mileta Radovanić, boravi u Finskoj na kongresu Zelenih Evrope.

Kako je saopšteno iz partije URA je podnijela aplikaciju za članstvo u internacionalu Zelenih, a u Finskoj ta partija je na vlasti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније