Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 11. 2019. 14:30 >> 16:08

LEKIĆ I RUDOVIĆ

Dijalogom produžiti rad Odbora za reformu

Treba iscrpiti sve mogućnosti dijaloga i nastaviti sa radom u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva sve dok ima smisla, poručili su na konferenciji lider DEMOSA Miodrag Lekić i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović. Smatraju da sa više legitimiteta treba tražiti tehničku vladu i da je dužnost opozicije da učini sve da dođe do demokratskih promjena.

Uz podršku Evropske unije rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva kaže lider Demos-a Midrag Lekić ali i pojašnjava zašto.

 “Mi želimo da spriječimo taktiku vladajuće strukture koja ide na kartu odugovlačenja i prebacivanja greške opoziciji sa krajnjim ciljem da se ništa ne uradi. Mi mislimo da treba nastaviti sve dok ima smisla tačno i vremenski treba odrediti mogući nastavak roka i mandata Odbora bi mogao biti taj period do kada ima smisla”, kazao je Lekić.

Sve mogućnosti dijaloga treba iscrpiti zato što su demokratske promjene nešto što javnost očekuje da urade oni koje su birali. I to je tek prvi razlog.

 “Drugi naš razlog je što smatramo da bi bilo pogrešno da ne iskoristimo podršku međunarodnog faktora jer ona je razlog što je DPS i pristala na reforme. Treći razlog je da je dovoljno je da spriječimo DPS da kupi ili izmisli 5.000 glasova”.

Sve ovo podrazumijeva odgovornije djelovanje opozicionih subjekata koje su pozvali da prestanu sa međusobnim optuživanjem i sukobima. Oni su i najavili da će pokrenuti inicijativu za preipsitivanje odluke o dodjeli državnih stanova.

Tatjana Debeljević, TVCG

Foto: DEMOS

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније