Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 11. 2019. 07:38   >>  07:37

ABAZOVIĆ OCIJENIO

Finska može biti važan prijatelj Crne Gore

Finska može biti važan prijatelj Crne Gore s obzirom da Zeleni koji su dio vladajuće koalicije snažno podržavaju integraciju Zapadnog Balkana u EU, ocijenio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

 

On je u Finskoj razgovarao sa tamošnjom ministarkom unutrašnjih poslova Mariom Ohisalom, a susret je organizovan na marginama godišnjeg sastanka Zelenih Evrope, na kojem URA podnosi aplikaciju za članstvo u porodicu zelenih partija.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o integracionim procesima i prilično konfuznoj politici proširenja koja je nastupila posljednjih mjeseci.

“Razgovarali smo i o u situaciji u Crnoj Gori, najviše o vladavini prava i borbi protiv korupcije. Informisao sam ministricu Ohisalo o problemima vezanih za izbore i nedostatku povjerenja u izborni proces. Finska može biti važan prijatelj Crne Gore s obzirom da Zeleni koji su dio vladajuće koalicije snažno podržavaju integraciju Zapadnog Balkana u EU. Međutim, očekuju i konkretne rezultate od zemlje kandidata", istakao je Abazović nakon sastanka.

Inače, partija Zelenih u Finskoj je druga po snazi, a u aktuelnoj vladi pokrivaju tri ministarstva, među kojima je i ministarstvo inostranih poslova.

“Prilikom posljednje posjete Crnoj Gori, ministrar spoljnih poslova Finske je na pres konferenciji govorio o tome da sve izbore treba održati u istom danu. Ideja o slobodnim izborima nadišla je Crnu Goru i sve je više podrške da se do njih dođe. Crnogorska vlast ima sve manje prostora za manipulacije i svaki kontakt nam je važan u borbi za osvajanje slobode”, vjruje Abazović.

On je tokom razgovora istakao da izmjene zakona jesu vazne, ali da je njihova primjena jos značajnija u cilju ostvarivanja ustavnih prava građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније