Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

09. 11. 2019. 06:54 >> 06:54
1

VUKSANOVIĆ TVRDI

HGI neće nikoga ucjenjivati

Koalicione relacije su dinamične i trebalo bi da prate potrebe naših građana i da daju dobar odgovor na sve društvene izazove kako bi politika koju zajedno vodimo bila uspješna, izjavio je poslanik HGI Adrijan Vuksanović.

Upitan o odnosima u koaliciji na vlasti i ispunjavanju koalicionog sporazuma, on je za Dan kazao da HGI nije vođen uskopartijskim interesima.

"Procesi u kojima jesmo traže od nas punu posvećenost i odgovornost, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, a s ciljem da sveukupni ambijent bude bolji. Hrvatska građanska inicijativa je izgradila imidž stranke koja nije vođena uskopartijskim interesima, već njeguje senzibilitet za širi kontekst i opšte dobro, lišena u svom djelovanju bilo kakvog ucjenjivačkog ponašanja", naveo je Vuksanović.

Po njegovom sudu, to su prepoznali njihovi birači i građani, iako je to vodilo u rizik pomanjkanja stranačke infrastrukture i onih mehanizama kojima se vodi politička borba na našim prostorima.

"Percipirajući važnost trenutka u kojem smo kao država i društvo, prihvatali smo podređenost manjih interesa kako bismo odbranili i ostvarili više interese, a oni se ne tiču samo HGI, već svih nas", kazao je Vuksanović.

Na pitanje sprema li se HGI za izbore u Tivtu i da li je već sada poznato hoće li nastupiti samostalno na tim izborima, on je odgovorio da se aktivno pripremaju za te izbore, a odluka o nastupu će tek da bude donijeta.

"Hrvatska građanska incijativa se aktivno sprema za izbore još od 2016. godine. Osim jasne medijske profilacije, intenzivnim djelovanjem i na polju kulture, jačanjem dobrosusjedskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske, njegujemo i neposredan pristup s građanima kako bismo i na taj način poboljšali percepciju naše politike", kazao je Vuksanović.

On je naveo da će konačnu odluku o načinu nastupa na izborima donijeti najveće stranačko tijelo.

"O nastupu na predstojećim izborima odluku će donijeti središnji odbor HGI najviše stranačko tijelo, au saglasju s našim biračima i simpatizerima", saopštio je Vuksanović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније