Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2019. 16:00 >> 15:59
5

BEČIĆ OCIJENIO

"DPS nema odgovor na kvalitetna rješenja Demokrata"

Demokratska Crna Gora ne postoji da bi vodila alibi politiku vječite opozicije, već da bi pobijedila Demokratsku partiju socijalista (DPS), kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i dodao da DPS nema odgovor na njihova stručna, kvalitetna i konkretna rješenja.

Bečić je zamjeniku direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin ofisu Ujedinjenog Kraljevstva, Lensu Domu, predstavio 100 rješenja Demokrata za fer, slobodne i poštene izbore.

On je istakao da je sigurno lakše voditi alibi politiku, bježati od rada, nuđenja rješenja, teških procesa i kritikovati sve koji se bore za opoziciono dobro.

“Mi nijesmo osnovani da bi vodili alibi politiku vječite opozicije, već da bi pobijedili DPS, doveli do promjena i oporavili našu zemlju”, kazao je Bečić.

DPS, kako je ocijenio, nema odgovor na stručna, kvalitetna i konkretna rješenja Demokratske Crne Gore i zato je u problem.

“A kada je u problemu poseže za pomagačima, kojih očigledno nije malo u opoziciji”, naveo je Bečić.

Crna Gora, kako je kazao, ne može da zatvori poglavlja 23, 24 i 27, jer, kako je naveo Bečić, DPS neće da siječe granu na kojoj sjedi.

"Ne reformišemo se mi samo zbog EU, već zbog nas kako bi svima nama bilo bolje. Ne treba nam štrik, trebaju nam evropske vrijednosti", rekao je Bečić.

On je dodao da je Crnoj Gori potrebna Vlada čistih pojedinaca.

“Jer ovdje mora stati neko na put hidro, putarskoj, poreskoj, šumarskoj, koncesionoj i svakoj drugoj mafiji, jer one, zajedno sa DPS-om blokiraju progres i evropski put naše zemlje”, kazao je Bečić.

Bečić je upoznao sagovornika sa tim da su Demokrate politički subjekt koji uspješno vrši vlast u nekoliko najznačajnijih crnogorskih opština, koje su, kako je naveo, ekonomski i infrastrukturno i organizaciono obnovili, a nakon čega nijedan njihov funkcioner nije optužen ili osuđen za bilo koje krivično djelo.

Dom je kazao da je upoznat sa činjenicom da Demokrate vrijedno rade na iznalaženju najboljih mogućih rješenja u vezi sa reformom izbornog i drugog zakonodavstva.

"Demokrate su učinile prvi korak i predložiile rješenja Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji treba da odluči kako da reformiše izborno i drugo zakonodavstvo značajno za izborni proces", rekao je Dom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније