Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 11. 2019. 17:40 >> 18:07
1

SKUPŠTINI CG

Đukanović predložio Bjekovića za omudsmana

Predsjednik Crne Gore predložio je Skupštini zamjenika ombudsmana Sinišu Bjekovića za kandidata za zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

 

“Nakon što je Predsjednik Crne Gore obavio konsultacije sa ovlašćenim predstavnicima naučnih i stručnih institucija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda i dodatno sa njima razmotrio zavidne biografije osam predloženih kandidata, danas je uputio predlog Skupštini Crne Gore da za zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore bude imenovan Siniša Bjeković”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je siguran da Bjeković bogatom radnom biografijom opravdava predlog.

“Iskazujući uvjerenje da će on biti istinski posvećen daljem unapređenju i afirmaciji rada institucije, u kojoj je obavljao poslove zamjenika zaštitnika, te dati značajan doprinos djelotvornoj i efikasnoj zaštiti ljudskih prava i sloboda građana naše države, znalački postupajući u skladu sa Ustavom Crne Gore, potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima i opštim pravilima međunarodnog prava.”

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније