Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2019. 16:10 >> 16:08
5

ZAKON O JAVNOM SERVISU

"Predlog usaglašen sa najvišim standardima"

Predlog zakona o Javnom servisu usaglašen je sa najvišim evropskim standardima, a rješenja koja sadrži potvrdili su eksperati Savjeta Evrope, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Predrag Sekulić.

Član Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Neđeljko Rudović, poručio je da, ukoliko Vlada ne stopira Predlog zakona o Radio Televiziji Crne Gore, koji ignoriše najvažnije zahtjeve civilnog društva, medijskih organizacija i opozicije, preuzeće odgovornost za obesmišljavanje pregovora o izbornim uslovima.

Sekulić je rekao agenciji Mina da ne zna zasto Rudoviću smeta Predlog.

"Nadam se da kolega Rudovic nije zaboravio da formiranjem Odbora za reformu izbornog zakonodavstva nije suspendovano ustavno pravo Vlade da predlaze zakone i da ovaj Predlog nije u suprostnosti sa Odlukom o formiranju radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva", kazao je Sekulić.

On, kako je kazao, vjeruje da Rudović nije zaboravio da poslanici čSkupštine Crne Gore imaju posljednju rijeć kada je u pitanju glasanje o predloženim zakonima, pa i o ovom.

"Ali, ne manje važan je i dogovor koji smo imali u pododboru radne grupe koji se bavi medijskim zakonima da sva predložena rješenja, bez obzira da li dolazila od vlasti, opozicije, NVO sektora ili akademske zajednice, moraju imati saglasanost eksperata Savjeta Evrope ili Evropske komisije", poručio je Sekulić.

I, kako je dodao, čini se da je to najveći problem.

"Jer većina onoga što smo do sada imali prilike da čujemo, nije u saglasnosti sa evropskim standardima i ne korespondira sa evropskom praksom", zaključio je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније