Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 10. 2019. 13:56 >> 13:55
1

DELEGACIJA CDU BRAJOVIĆU

CG reflektuje stabilnost na cijelom regionu

Njemačka će nastaviti da snažno podržava evropske integracije Crne Gore, kao države koja reflektuje stabilnost na cijelom regionu i za postignuto zaslužuje da bude nagrađena, naglasili su poslanici Hrišćansko-demokratske unije (CDU) parlamenta Savezne pokrajine Donja Saksonija Savezne Republike Njemačke.

Oni su dana srazgovarali sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta predsjednik Parlamneta je pohvalio prijateljske odnose Crne Gore i Savezne Republike Njemačke i naglasio naš interes da kontinuirano unapređujemo saradnju na svim nivoima, uključujući i saradnju sa njemačkim pokrajinama, kako bi bili bolje upoznati sa napretkom u Crnoj Gori i imali više argumenata za snažnu podršku. Kako dodaju, Brajović se osvrnuo na značaj održavanja postojeće dobre dinamike političkog dijaloga i istakao da intenziviranje parlamentarne saradnje ima pozitivan uticaj na jačanje sveukupnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.

Tokom razgovora predsjednik Skupštine Crne Gore upoznao je sagovornike sa prilikama na unutrašnjem društveno-političkom planu, radom Skupštine i napretkom koji je ostvaren na polju evropskih integracija.

"Predsjednik Brajović je istakao stav Crne Gore da sve zemlje Zapadnog Balkana treba da postanu članice EU, uz poštovanje principa regate. U tom kontekstu, istakao je da posljednje poruke o proširenju ne idu u prilog ambijentu daljeg napretka", navodi se u saopštenju.

Poslanik CDU Kristijan Kalderone, uz isticanje da naše dvije zemlje dijele iste vrijednosti, naglasio je da ova posjeta predstavlja vid podrške Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

"Pohvalio je rad Skupštine u ovom mandatu, kao i preduzete napore na polju unaprjeđenja izbornog zakonodavstva", navodi se u saopštenju.

Stefan Gartner, gradonačelnik Gelersena je rekao da je i Njemačka kao i Hrišćansko-demokratska unija (CDU) zbunjena nedavnim odlukama pojedinih evropskih država, kojima pokušavaju da dovođenjem u pitanje politike proširenja skrenu pažnju javnosti sa unutrašnjih problema.

"Delegacija Donje Saksonije je posebno naglasila da će Njemačka nastaviti snažno da podržava evropske integracije Crne Gore, kao države koja reflektuje stabilnost na cijelom regionu i za postignuto zaslužuje da bude nagrađena", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније