Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

30. 10. 2019. 06:56 >> 06:58
33

PO SPORAZUMU ZA BUDUĆNOST

"Tehnička vlada nije ostvarljiva"

Opozicioni članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Raško Konjević i Neđeljko Rudović razgovarali su juče sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom i ambasadorima država članica EU o radu Odbora za izbornu reformu, saznaje Pobjeda.

Sastanak je na inicijativu Orava održan juče u Podgorici.

Više izvora Pobjede, koji su prisustvovali sastanku, saopštili su da su opozicioni članovi odgovarali na pitanja ambasadora o tehničkoj vladi, odnosno o prijedlozima opozicije za implementaciju dogovorenih rješenja.

"Najmanje dva ambasadora država članica EU je saopštilo da ne bi podržalo bilo kakvu tehničku vladu, dok je većina zapadnih diplomatskih predstavnika bila na stanovištu da je tehnička vlada po Sporazumu za budućnost neostvarljiva i neprimjerena duhu vremena", rekao je izvor koji je prisustvovao sastanku.

Tehnička vlada po Sporazumu za budućnost predviđa da premijer ne bude iz DPS-a, a da po trećinu sačinjavaju vlast, opozicija i nevladin sektor. Pobjeda podsjeća da je ukazivala na neustavnost tako formirane izvršne vlasti.

Dio opozicionih predstavnika je ambasadorima ukazao da najveći problem nije u zakonima, već su povjerenje i implementacija zakona ključne u čitavom procesu.

"Zajednički cilj vlasti i opozicije trebalo bi da bude stabilnost političkog sistema. Vlast i opozicija mogu da imaju slična mišljenja kao u slučaju ocjena Vlade o Tužilaštvu", rekao je za Pobjedu drugi izvor koji je prisustvovao sastanku.

On je dodao da je ambasador Orav istakao da je za EU prihvatljiva svaka vlada i svaki dogovor vlasti i opozicije koji će verifikaciju imati u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik Odbora za izbornu reformu Branimir Gvozdenović rekao je na posljednjoj sjednici Odbora da za DPS i koalicione partnere nije prihvatljiva tehnička vlada, ali da će Odbor razmatrati takav prijedlog ukoliko stigne.

Iz Demokratske Crne Gore tada je kazano da će DPS na kraju prihvatiti razgovore o tehničkoj vladi.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније