Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

28. 10. 2019. 21:10 >> 23:09
2

MARKOVIĆ ZA ZAMJENIKA

Đukanović kandidat za predsjednika DPS-a

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici, konstatovalo jednoglasne prijedloge opštinskih organizacija DPS da kandidat za predsjednika stranke bude Milo Đukanović, kao i da kandidat za zamjenika predsjednika bude Duško Marković.

Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici je utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora, za koju je konstatovano da predstavlja najbolju garanciju za buduće izborne i druge političke uspjehe Demokratske partije socijalista.

“Tokom priprema u susret VIII Kongresu, na sastancima mjesnih i opštinskih odbora Demokratske partije socijalista za članstvo u Glavnom odboru je predloženo više od 1.500 kandidata, respektabilnih ljudskih i profesionalnih referenci, što dodatno potvrđuje da DPS posjeduje ubjedljivo najbolju kadrovsku osnovu za uspješno vođenje državne i politika na lokalnom nivou”, kazali su iz te stranke.

Predsjedništvo je utvrdilo prijedloge Programa, Statuta i Izvještaja o radu DPS između dva Kongresa, uz ocjenu da su na najbolji način anticipirane potrebe crnogorskog društva, kroz proces daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja.

“Predsjedništvo je zaključilo da su primjedbe i sugestije na kongresna dokumenta, koje su pristigle tokom javne rasprave, potvrda odgovornog i zrelog promišljanja članova i simpatizera DPS Crne Gore, kao i da predstavljaju odlična usmjerenja za još bolje organizovanje partije i kreiranje ukupne politike”, ističu u toj partiji.

Takođe, Predsjedništvo je usvojilo Dnevni red, Poslovnik o radu VIII Kongresa i Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa DPS.

“Sve usvojene odluke su, saglasno Statutu DPS-a, upućene Glavnom odboru na dalje razmatranje”, navode u Demokratskoj partiji socijalista.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније