Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 10. 2019. 11:05 >> 11:05

MEDOJEVIĆEVI ADVOKATI

Sadržaj zahtjeva SDT-a ismijava Skupštinu

Sadržajem zahtjeva za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću koji je Specijalni državni tužilac (SDT) uputio Skupštini Crne Gore ta institucija se ismijava. Na taj način on se stavlja u poziciju iznad Ustava i zakona ove zemlje. Ako se dozvoli skidanje imuniteta Medojeviću to će biti potvrda da pravni poredak definitivno više ne postoji, kazali su Medojevićevi advokati Dražen Medojević, Ivan Šebek i Dušan Radosavljević.

Nakon što su pročitali zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Medojeviću njegovi advokati kažu da su ostali nijemi.

"Kao branioci NM, kada smo se upoznali sa sadržajem zahtjeva za skidanje imuniteta, prosto smo ostali nijemi sa osjećajem dubokog stručnog prezira na ovako primitivnu i očigledno nerazumu, konstrukciju lišenu svake logike", kazali su advokati.

Postupak koji se protiv Medojevića vodi pred Višim sudom u Podgorici za krivično djelo pranja novca, smatraju da je takođe lišen svake logike i osnova. i U takvom postupku koji, kako su kazali, vrijeđa i ljudsko i profesionalno dostojanstvo, riješili su da se ne oglašavaju u javnosti već da svoj profesionalni fokus usmjere na sudnicu.

"Sada, uvidom u najnovije remek djelo SDT, uočavamo da se navodna inkriminisana radnja NM na neprirodan i nelogičan način ubacuje u predmetni optužni akt, pa tako NM pere 10.000 e od iznosa 12.000.000e, a da nikako ne može da uhvati logička nit imeđu nabrojanih radnji", navodi se u saopštenju.

Zanimljiva je kažu i konstrukcija i sastav kriminalne organizacije u kojoj se Medojević nalazi, sve pripadnici DPS.

"Predmetni tekst SDT, na brutalno providan način, bez opisa motiva i radnje pranja novca-povraćaja onome koji pere novac, kroz primitivnu montažu i iskaz svjedoka saradnika, ubacuje NM, u potpuno neprirodan i neodrživ kontekst, sa jasnom i neskrivenom željom da na taj način izvrši sistemsku odmazdu nad njim, a za račun političkih nalogodavaca", ističu Medojevićevi advokati.

Ključni dokaz za te optužbe je, kako su kazali, novi svjedok saradnik vozač okrivljenog Duška Kneževića.

"Za razliku od svjedoka saradnika u predmetu za pokušaj terorizma Saše Sinđelića, osobe sa istorijom psihičkih bolesti, sada je izbor pao na vozača okrivljenog Duška Kneževića, bivšeg pripadnika policije. Da nije tužno i veoma ozbiljno bilo bi smiješno", navode Madojević, Šebek i Radosavljević.

Svaku pravnu borbu, u sistemu koji to dozvoli ocjenjuju ponižavajućom i bespredmetnom.

"Ona upravo pokazuje da profesionalnih standarda nema niti, bilo kakve odgovornosti i straha od nje u ovakvim i sličnim postupanjima organa koji bi trebali da postupaju uz visoko etičke standarde", navodi se u saopštenju advokatskog tima.

Način na koji SDT navodi razloge da Skupština Crne Gore odobri pokretanje krivičnog postupka protiv Medojevića, po njima predstavlja ismijavanje te institucije i pokušaj da se sa, kako su kazali, nedopustivom dozom proizvoljnosti, može pokrenuti postupak protiv bilo kog lica, uključujući i poslanike Skupštine Crne Gore, i na taj način se najgrublje krši Ustav Crne Gore.

"SDT se na ovaj način, sasvim očigledno, stavlja u poziciju iznad Ustava i zakona ove zemlje, a naravno i Skupštine Crne Gore. Ako se dopusti SDT a prije svega Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da na ovakav način ponižava Skupštinu Crne Gore, to će biti potvrda da pravni poredak definitivno više ne postoji", zaključili su Madojević, Šebek i Radosavljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније