Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

23. 10. 2019. 20:59   >>  20:59 13

KALEZIĆ

Ko opstruiše rad Odbora pomaže DPS-u

Uspješan i efikasan rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ključ je za promjenu vlasti u Crnoj Gori, ocijenili su iz Crnogorske i dodali da svako ko opstruiše rad tog skupštinskog tijela pomaže isključivo Demokratskoj partiji socijalista.

Član Predsjedništva Crnogorske Predrag Kalezić, rekao je da primjena Briselskog plana Demokrata neophodan korak za svakoga ko želi savremenu i demokratsku Crnu Goru i da njega podržavaju i ključni međunarodni partneri Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

„Mi u Crnogorskoj ne razumijemo one političare koji danas najglasnije pozivaju na bojkot sledećih izbora, a prvi su se iz bojkota vratili u takozvani Sinđin parlament. Ubijeđeni smo da zalaganje poslanika Damjanovića za bojkot sledećih izbora nije iskreno, jer je on prvi zajedno sa DF-om prekinuo bojkot Sinđinog parlamenta", rekao je Kalezić.

On smatra da ne čudi što sada ne želi u Odbor iako tamo ima slobodnih mjesta.

"Očigledno je, kako je Crnogorska više puta isticala, da mu je namjera da našteti opoziciji i da mu je to sugerisano sa viših adresa", rekao je Kalezić.

On je kazao da je Crnogorska spremna za bojkot izbora i za bojkot nelegitimnih institucija i staviće potpis na tu odluku zajedno sa drugim iskrenim opozicionim strankama ukoliko se pokaže da zbog opstrukcije DPS-a ili bilo koga drugoga Odbor ne može da uradi svoj posao.

„Ali dozvolimo da Odbor pokuša da postigne svoj cilj i da po prvi put u istoriji i na civilizovani način stvorimo uslove za slobodne izbore“, naveo je Kalezić.

Govoreći o situaciji u Budvi, Kalezić je rekao da je DF ponovo prevario sve svoje koalicione partnere i da će građani na izborima kazniti DF isto kao što su kaznili i DPS.

„DPS i DF danas u Budvi zajedno imaju svega 40 odsto glasova. To znači da svi mi ostali imamo 60 odsto. To znači da na sledećim izborima i u Budvi i u Crnoj Gori treba da idemo u pobjedu i protiv DPS-a i protiv DF-a, jer je to spasonosna karta za sve građane Crne Gore“, poručio je Kalezić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније