Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2019. 21:18 >> 21:18
11

DRAŠKOVIĆ ZA RTCG

Ruskim agenturama CG najveći poraz

Snage koje su za mržnju, ruske agenture, žele od Balkana da naprave Siriju, a veliki udar će biti na Crnu Goru, koja je njihov najveći poraz, ocijenio je pisac i lider srpske opozicije devedesetih Vuk Drašković, u emisiji "Teleskopija" na RTCG.

Tim snagama, kako smatra Drašković, najviše smeta ulazak Crne Gore u NATO.

"Crnu Goru ne mogu da oproste, to im je najveći poraz, jer Crna Gora izlazi na more. I te snage, koje od nas žele da naprave Siriju, nemaju preko mora pristup svojim snagama na kopnu, koje se nude da budu u toj funkciji pretvaranja ovog regiona u Bliski istok", poručio je Drašković.

On je istakao da vjeruje da je Crna Gora članstvom u NATO-u "neke stvari riješila".

"Ali mi imamo vodeću silu u NATO-u, koja ima nepredvidljivog predsjednika. Mada, ja ne znam kakav će biti ishod predsjedničkih izbora u Americi", kazao je Drašković.

Simulacija pokazala da rat na Balkanu počinje u Crnoj Gori

Osnivač Srpskog pokreta obnove je kazao da je za Crnu Goru simptomatično, možda ne i slučajno, što je prije nekoliko sedmica održana "jedna simulacija početka rata na Balkanu". 

"Simulacija je počela time da su proruske snage u Crnoj Gori organizovale upad u skupštinu, zarobljavaju premijera, dolazi do nemira u toj maloj zemlji, misli se na Crnu Goru. Interveniše Srbija, haos izbija i u Bosni. Tramp je povukao SAD iz NATO-a, evropski NATO je obezglavljen, treba mu mjesec, dva da se snađe. Dok su se snašli Francuzi i Englezi, ovdje već uveliko su se brojali mrtvi i na kraju moli Evropa SAD da interveniše, a Amerika postavlja uslove - da hoćemo, ali imate da plaćate finansiranje NATO-a i da se obavežete da ćete u svim situacijama biti pouzdan saveznik. Tako dolazi do prekida rata, tako što se SAD ponovo umiješaju", objasnio je Drašković.

Makedonija u ogromnoj opasnosti

On smatra da je Sjeverna Makedonija u ogromnoj opasnosti, te da je premijer Zoran Zaev povukao veoma rizičan potez.

"Zato što će ljudi koji su sa entuzijazmom glasali za Evropu sada biti razočarani i što veliki broj njih neće ni izaći na izbore. Na drugoj strani svi ti VMRO-DPMNE, koji su za mržnju, ruske agenture, to će dobiti krila", rekao je Drašković.

"Rat nije završen"

Drašković je istakao da rat u Jugoslaviji nije završen, te da se nastavo riječima.

"Prije svega u tabloidima, medijima, koji su pod kontrolom onih službi, bar mogu da tvrdim kada je Srbija u pitanju, koje su najveći krivac za zločine devedesetih i rat u Jugoslaviji. I naravno, na to se sve sada nadovezala, kao vrhovna komanda, ruska služb", naglasio je on.

Drašković je rekao da nije lako prognozirati šta će biti s Evropskom unijom.

"Mnoge stvari podsjećaju na ono što se događalo u svijetu uoči Drugog svjetskog rata, a ponešto i na ono što se događalo uoči Velikog rata", poručio je Drašković.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније