Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

21. 10. 2019. 13:47 >> 13:47

MARKOVIĆ STJUART

Crna Gora i Australija žele snažniju saradnju

Crna Gora i Australija žele zajedno da rade na jačanju kako političkih odnosa tako i na učvršćivanju ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sasatnku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadorke Australije Rut Stjuart.

"Vlada je prethodne skoro tri godine bila snažno posvećena ekonomskim reformama. Za rezultat imamo ekonomski rast od gotovo pet odsto, koji je među najvećim u Evropi, smanjenje stope nezaposlenosti od preko osam odsto, te oko 30.000 više zaposlenih", rekao je premijer Marković.

Govoreći o značajnim ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, premijer Marković je ukazao na opredjeljenje Vlade ka održivom razvoju, uz očuvanje životne sredine.

Sagovornici su se saglasili da u turizmu postoji prostor za jačanje privredne saradnje, ali da potencijala ima i u poljoprivredi i proizvodnji zdrave hrane.

"Na sastanku je razgovarano i o situaciji u Crnoj Gori i regionu u kontekstu evropskih integracija. Premijer Marković je istakao nedvosmislenu orjentisanost naše države ka Evropskoj uniji i dodao da ćemo intenzivno raditi na ispunjavanju evropske agende. Australija će, kako je kazala ambasadorka Stjuart, pružiti kontinuiranu podršku u tom pravcu", saopšteno je iz Vlade.

Uloga Crna Gore u NATO-u ocijenjena je pozitivnom i pohvaljen je njen doprinos očuvanju vrijednosti Alijanse svuda gdje ona brani mir i bezbjednost.

"U tom kontekstu, Crna Gora se kao članica posebno zalaže za dalje jačanje partnerstke saradnje Australije i Saveza", navodi se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније